vineri, decembrie 1 2023

Alergători, de acum aveți ce citi, nu glumă!

Testoasa

Două noi apariții editoriale, în acest week-end. Un nou număr al revistei Alerg (al 17-lea) și cartea ”Să alergi sau să mori”, de Kilian Jornet, tradusă în limba română la editura Polirom. Amândouă vor fi lansate la Moieciu, cu ocazia EcoMarathon.

17AlergLa ce se reduce o cursă de alergare? ”Simplu! Emoții, start, durere, bucurie, durere, bucurie…, la sfârșit extaz. Nimic nou sub soare”.

Ce îmi place la un ultramaraton? ”Că pot vorbi numai atunci când trebuie, că dorm numai atunci când chiar nu mai pot altfel, că mănânc cu mare poftă și că beau cu nesaț. Îmi place când ochii mi se umezesc de atâta frumusețe, când urechile îmi țiuie de atâta liniște, când picioarele mă dor și merg singure, când sufletul îmi e liber și parcă zboară tot timpul. Îmi place că nu mai am loc pentru gânduri murdare. Îmi place că mă simt mai aproape de Dumnezeu”.

Cine spune toate acestea? Puteți afla din revista Alerg #17.

*****

kilianEditura Polirom tocmai a publicat ”Să alergi sau să mori. Jurnalul unui campion”, de Kilian Jornet, în traducere din limba catalană de Marius-Adrian Hazaparu.

Jurnalul său, în care ne vorbeşte despre pasiunea pentru sport, despre frumuseţea peisajelor montane şi despre cursele dramatice forţate până la epuizare, este un adevărat manifest al spiritului liber. Redefinind posibilul, Kilian Jornet forţează în permanenţă limitele, uimindu-şi concurenţii cu condiţia fizică şi abilităţile sale.

Din cuprins: Adrenalina numărului de concurs • Competiţia nu e totul • Oraşul vântului • Între ape • Triumful simţurilor • Să alergi departe pentru a te regăsi • Ai cucerit muntele numai atunci când ai reuşit să cobori • La ce mă gândesc când mă gândesc să alerg?

Comments

comments

Previous

Un finiș dramatic. Despre limite în alergare

Next

Știri pe scurt. Eco și regal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also