sâmbătă, iulie 13 2024

Peste 600 de alergători din țară și străinătate au luat startul virtual la ultramaratonul ”Aleargă România”. Vestea bună e că înscrierile continuă

Cursa virtuală are o lungime de 986 km și străbate România pe toată lungimea ei, oferind atât iubitorilor de mișcare cât și persoanelor aflate mai la început ocazia să se alăture unei comunități pasionate și să-și convertească kilometrii parcurși în viața reală, avansând astfel pe traseu spre finiș. Înscrierile se fac online, pe www.aleargaromania.ro.

Startul oficial al concursului „Aleargă România!” s-a dat pe 1 iunie 2020, traseul plecând de la cel mai vestic punct al țării (Triplex Confinium, granița triplă dintre România, Ungaria și Serbia) și ajungând la punctul cel mai estic (plaja Sulina).

Înscrierile sunt deschise în continuare, până pe 31 octombrie 2020. Participanții au astfel timp până în ultima zi a anului să strângă în alergare cei 986km necesari pentru a fi considerați finișeri.

Ce are special evenimentul „Aleargă România!”?

Participanții nu se întâlnesc la o linie de start reală, ci fiecare își face antrenamentele obișnuite în zona lui de domiciliu și își convertește kilometrii din viața reală, avansând astfel pe harta virtuală a traseului înspre finiș.

Fiecare participant confirmat are un cont individual pe www.aleargaromania.ro, unde își încarcă treptat numărul de kilometri parcurși, cu link la activitatea din aplicația sportivă folosită. În plus, este disponibil istoricul activităților, progresul realizat, precum și “localizarea” pe traseu sau încadrarea în timp.

De asemenea, progresul tuturor participanților este disponibil live și se actualizează automat, la fiecare introducere de kilometri.

Au mai rămas 6 luni până la finalul anului, încă este timp suficient pentru a străbate toată țara în alergare. Este o provocare, dar una total realizabilă. Iată că acum aveți motivația de a face sport cu regularitate și ocazia de a câștiga și purta cu mândrie catarama care dovedește că ați străbătut toată România!”, spune Ciprian Ștefănescu, inițiatorul evenimentului.

Medalia reală a concursului virtual este o cataramă

Există două opțiuni de distanță:

  • Tura dus – 986 km
  • Tura dus-întors – 1972 km

Toți participanții care completează distanța pentru care s-au înscris până joi 31 decembrie 2020, la ora 23:59 cel târziu, primesc statutul de Finisher și catarama personalizată a evenimentului, care poate fi purtată la curea.

Activități eligibile: alergare (afară sau pe bandă) sau mers pe jos (power-walking, hiking). Participanții aleg când și unde doresc să facă mișcare (respectând toate regulile impuse de autorități).

Evenimentul a strâns în jurul său o comunitate vibrantă, care se sprijină și se încurajează reciproc. Profilul public este disponibil pe Facebook și pe Instagram, dar există și un Grup privat pentru discuțiile și organizarea internă, în care participanții au început să își prezinte locurile prin care aleargă în zona lor sau frumusețile localității lor de reședință – ca o călătorie virtuală prin diverse locuri din țară.

Concursurile partenere din lumea reală oferă finișerilor, prin tragere la sorți, înscrieri gratuite la edițiile lor din 2021 și alte premii.

Naturalness, sponsorul evenimentului, acordă prin tombolă bilunară produse naturale de îngrijire.

Evenimentul susține o cauză caritabilă: Hospice Casa Speranței.

Comments

comments

Previous

Bucharest Family & 10k are loc virtual

Next

Europene Masters 10k. Ce au făcut românii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also