duminică, iulie 14 2024
Fetele au obținut locul 2 pe echipe în cadrul Campionatelor europene de cros desfășurate în Slovacia.

Doar 17 secunde i-au lipsit Roxanei Bârcă pentru a obține o medalie, pe cea de bronz, în cadrul competiției desfășurate la Samorin. Revenită în 2015, după o suspendare de doi ani pentru dopaj, tînăra în vîrstă de 29 de ani, a reușit cea mai bună performanță a carierei sale și a obținut locul al patrulea la Europenele de cros, unde a înregistrat un timp de 27min:21sec. S-a alergat o distanță de circa 8 km, iar temperatura medie a fost de circa 2gradeC.

Dar rezultatul acesta – coroborat cu celelalte clasări ale fetelor din echipa națională -, a permis României să obțină în final o excelentă medalie de argint (obținînd 31 de puncte), după Marea Britanie, dar înaintea Turciei. Din echipa tricoloră au făcut parte, Ancuța Bobocel, care s-a clasat pe locul 11, cu un timp de 27min:46sec, Cristina Simion (locul 16 – 27min:58sec), Andreea Pîșcu (locul 45 – 28min:46sec), Claudia Prisecaru (locul 68 – 29min:54sec), Paula Todoran (locul 70 – 30min:15sec).

Toate rezultatele se găsesc aici.

Finiș în proba fetelor / European Athletics

Un rezultat mai mult decît meritoriu a obținut juniorul Adrian Garcea care a trecut al șaselea linia de sosire a cursei câștigate de norvegianul Jakob Ingerbrigtsen. În final, pe echipe la U20, România s-a clasat pe locul 8, medalia de aur revenind Spaniei. Din echipa noastră au mai făcut parte Dorin Rusu (loc 12), Peter Herman (70), Rareș Mikloș (76), Marian Dumitrescu (90) și Alexandru Asmarandei (107).

În întrecerea fetelor la aceeași categorie de vârstă, prima a fost britanica Harriet Knowles-Jones, pe cea mai bună poziție dintre românce plasându-se Gabriela Doroftei (loc 37). În componența echipei noastre, clasată a 14-a, (medalia de aur a revenit Marii Britanii, au mai intrat Angela Olenici (loc 57), Diana Bogoș (59),
Oana Ivăncescu (82), Alina Butnariu (88) și Loredana Viziteu (94).

În competiția seniorilor, singurul reprezentant al României, Nicolae Soare, a terminat pe locul 46, în timp ce la categoria Tineret (U23) Nicolae Coman a încheiat competiția pe locul 62.

Merită spus că la această ediție a Europenelor s-au organizat în premieră întreceri în echipă mixtă, fete și băieți.

O retrospectivă / European Athletics

Comments

comments

Previous

De sezon. Nutriționiștii recomandă slană

Next

Pe scurt. La Băneasa sau pe Argeș în jos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also