Băneasa Forest Run. Dar și altele
Cîteva motive pentru a alerga la Băneasa Forest Run. Plus o scurtă trecere în revistă a altor evenimente recente din alergare
Băneasa Forest Run
# Așadar, e semn că a venit primăvara. Cel puțin în zona de sud a României, pe lîngă București, acolo unde sezonul de alergare pentru amatori este deschis de către Băneasa Forest Run. Și anul acesta a fost cald, plăcut și cu mult verde în zona de pădure de la marginea capitalei
# A doua ediție de primăvară a BFR a însemnat o dublare a numărului de participanți. De la circa 700 anul trecut s-a ajuns la peste 1500 anul acesta: 798 participanți la cursa de 11km, 448 – la semimaraton, 315 – cursa de 3km.
# Cîștigătorii acum. La semimaraton, Ionel Rapotan (1h:20min:52sec) și respectiv Mihaela Nunu (1h:27min:56sec). La cursa de 11km: Mihail Bizniuc (39min:28sec) și respectiv Mariana Cristea (46min:20sec). Toate rezultatele se găsesc aici.
# Deși este o cursă destinată alergătorilor amatori – vezi numărul mare de participanți – concursul atrage și mulți alergători (semi)profesioniști (vezi cîștigătorii) în condițiile în care se oferă premii decente în bani, inclusiv la categoriile de vîrstă. Valoarea totală: 11200 lei
# Competiția are și o componentă umanitară, iar anul acesta donațiile au mers către Tabăra MagiCamp. Asta nu e chiar o noutate. Însă ce a fost interesant la BFR-ul de anul acesta e legat de ”prezența” la sosire a Cenușăresei, a lui Mickey și a altor personaje – întrupate de voluntari MagiCamp – numai bune să atragă și să țină ocupați copiii în timp ce unul dintre părinți aleargă.
# Cursele de alergare de tipul BFR au devenit evenimente sociale. Alergătorii și susținătorii acestora nu doar participă la o competiție sportivă ci (mai mult) la o ieșire la iarbă verde (cu paste și salată incluse în kit), la momente de socializare, de interacțiune.
Mondialele Masters
# România a obținut patru medalii la Campionatul mondial de atletism masters indoor, concurs ce s-a desfășurat între 24-30 martie la Torun (Polonia). Astfel, medalii de aur au cîștigat Adrian Neagu (+65 ani) la săritura în lungime și Mihaela Loghin (+65 ani) la aruncarea greutății, plus argint prin echipa de cros +80 ani (Iosif Szabo, Iosif Hecico, Petru Bologa și Ilie Ivanovici) și bronz prin echipa de cros +65 ani (Vasile Hîrjoc, Martin Benchea, Valeriu Rosetnic și Cătălin Doru Brăila). La aceste mondiale au participat nu mai puțin de 4300 de sportivi masters, din 82 de țări.
Altele
# În week-end s-a mai alergat doar în scop caritabil, la Cluj, în cadrul Beard Run / Crosul Treptelor. Detalii aici.
# Altfel, pe 30 martie va avea loc prima ediție a Campionatului național de alergare montană ultramaraton. Concursul va avea loc la Șuncuiuș (Bihor) în cadrul Primavera Trail Race. Se aleargă pe un traseu de 53,2km, cu o diferență de nivel de +2200m. S-au înscris 22 de alergători la băieți și 9 fete. Detalii aici.