miercuri, noiembrie 29 2023
Pentru a noua oară consecutiv, Toma Coconea va participa la una dintre cele mai dificile curse de anduranță din lume

Anul acesta, traseul are 1.138km și se estimează că va fi cel mai dificil dintre toate edițiile de până acum. Toma Coconea este singurul sportiv care a luat startul la toate cele nouă ediții, el reușind de două ori să se claseze pe locul al 2-lea.

Startul la Red Bull X-Alps este duminică, iar 32 de atleți din 20 de țări vor parcurge cei 1.138 de kilometri, în zbor cu parapanta sau în alergare, din Salzburg până la Monaco, cu 13 puncte de control desfășurate în șase țări.

Concursul poate fi urmărit live pe aplicația interactivă 3D: redbullxalps.com/live-tracking

Condițiile de pe teren vor avea în acest an un impact decisiv asupra performanței fiecărui sportiv în drumul spre Monaco. Organizatorul cursei, Ulrich Grill, declară că: „În prezent, în majoritatea segmentelor din Alpi avem mult mai multă zăpadă decât puteai vedea în mod normal în această perioadă a anului. Sunt greu de anticipat schimbările meteorologice la aceste altitudini și dacă acestea vor influența modul în care se va desfășura cursa”.

Pentru a se decide ordinea de start, cursa a avut un prolog, pe 13 iunie, când participanții au trebuit să urce în fugă un traseu montan de 3km, cu +1,153m diferență de nivel. Toma Coconea s-a clasat pe locul 13. Primii trei clasați au câștigat câte un ”night pass”, un instrument important din punct de vedere strategic, care le acordă o noapte competițională, putând trece peste perioada de odihnă obligatorie.

Așadar, startul în cea de-a noua ediție Red Bull X-Alps se dă duminică 16 iunie din Piața Mozart în Salzburg, iar sosirea este programată la Monaco, după trecerea prin cele 13 puncte de control. Multă baftă, Toma Coconea.

 

Comments

comments

Previous

Cum au apărut sporturile antice

Next

Maratonoiu. Și gustul Snack&Go de la Petras Bio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also