luni, iunie 24 2024
Patru alergători români vor reprezenta România la Campionatele Mondiale de alergare pe șosea.

Federația Română de Atletism a anunțat astăzi numele celor patru ultramaratoniști care vor participa la Mondialele de la Sveti Martin (Croația), din data de 8 septembrie 2018.

Aceștia sunt:
#1. Ioan Pavel Moisa (timp criteriu calificare – 7h:34min)
#2. Florin Sebastian Ioniță – (8h:34min)
#3. Mara Alexandra Guler-Cionca (9h:10min)
#4. Mariana Nenu – Wild Card

(Detalii aici)

Am semnalat anterior că nu va fi tocmai ușoară închegarea unui lot național și pentru această probă de ultramaraton, în condițiile în care numărul sportivilor români cu experiență și rezultate cît de cît competitive este foarte scăzut. Spuneam că, în afara lui Ioan Moisa, care a participat la un concurs exact pe distanța de 100km (și care a obținut atunci un rezultat bun) nu prea mai sunt alți alergători cu timpi competitivi.

FRA a decis – respectîndu-și totuși propriile criterii de selecție – să includă în lot și pe Mara Guler-Cionca și pe Florin Ioniță, adică pe sportivii care au avut o comportare mai mult decît onorabilă la Europenele de 24h și unde au realizat timpi eligibili și pe distanța de 100km.

Merită remarcat și compromisul făcut de FRA în ceea ce o privește pe Mariana Nenu. În ultima vreme, Nenu a început să se antreneze serios și specific și a obținut mai multe rezultate bune, printre care și cîștigarea cursei de 24 de ore de la Irdning (Austria), unde a parcurs o distanță de 210,132km, ceea ce reprezintă a doua performanță feminină românească pe această distanță.

Chiar dacă nu a îndeplinit exact tocmai criterii specificate anterior de FRA, Mariana Nenu a fost selectată – pe bună dreptate, spunem noi – pentru că a dovedit că e un potențial atlet de nivel B, chiar dacă nu a participat într-o cursă care să îi permită recunoașterea din partea forului de specialitate IAU.

Rămîne de văzut cît de ușor se va integra Mariana Nenu în echipa națională, în contextul în care stafful său (deși acesta e, poate, un cuvînt cam pretențios) a avut constant o atitudine sfidătoare și necooperantă cu oficialii lotului național.

Comments

comments

Previous

Raiffeisen Runners 2018. Primul prag

Next

Pe scurt. Rezultatele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also