marți, iulie 16 2024
Asociația Elite Running a demarat proiectul ”Educație prin mișcare”, prin intermediul căruia dorește să promoveze un stil de viață sănătos, în rîndul persoanelor sedentare, de toate vîrstele. Finalul proiectului va fi de Ziua Națională, prin organizarea Maratonulului 1 Decembrie. (P)

Proiectul ,,Educaţie prin Mişcare” este finanțat de Primăria Sectorului 3 din fonduri publice Nerambursabile, acordate de la bugetul local și este dedicat tinerilor, persoanelor cu viaţă sedentară şi persoanelor cu dizabilităţi, locuitori ai sectorului 3.

Asociația Elite Running își propune să atragă cât mai multe persoane din aceste segmente ale populației într-un program specializat de activităţi sportive şi de antrenamente de grup, se arată într-un comunicat de presă.

Startul proiectului l-a reprezentat derularea antrenamentelor de grup, organizate în Parcul Al.I. Cuza în perioada 17 octombrie – 28 noiembrie 2017.

Finalul proiectului va fi competiția de alergare ”Maratonul 1 Decembrie’’, competiție dedicată Zilei Naționale și Marii Uniri, aflată în acest an la a 7-a ediție.

”Maratonul 1 Decembrie” va avea loc, desigur, pe 1 decembrie 2017, în intervalul orar 09.00-15.00, în Parcul Al. I. Cuza din sectorul 3 și țn cadrul lui se vor desfășura următoarele probe:

– Maratonul ‘’1 Decembrie’’, 42.2 km

– Semimaratonul ‘’E.ON Flash’’, 21.1 km

– Cursa ‘’Carrefour Park Lake’’, 10.6 km

– Cursa fotoliilor rulante, 3.2km

– Cursa cetățenilor sectorului 3, 3.5km.

Determinante pentru demararea și sustinerea proiectului au fost statisticile cu privire la stilul de viață al românilor, date care arată atât nevoia socială, cât și starea de sănătate existente la nivel național și, implicit, a cetățenilor sectorului 3.

Sportul de masă în aer liber este o alternativă demonstrată la viața sedentară. Din experiența

Asociației Elite Running, din cei cinci ani de activitate, creșterea nivelului de pregătire fizică și dorința de autodepășire pot duce la renunțarea la alimentația nesănătoasă, la consumul de tutun și alcool. Alergarea, în comparație cu alte sporturi, implică costuri mai mici și mai puține constrângeri. Acest tip de mișcare se poate desfășura independent de condițiile meteo, nu doar pe pistele de atletism, cât și în parcuri sau pe poteci, pe cărări de munte. Toate acestea fac alergarea accesibilă unui spectru larg de persoane dornice de a-și îmbunătăți starea de sănătate și calitatea vieții.

În ce privește antrenamentele din cadrul programului, acțiunile propuse spre desfășurare în perioada 17 octombrie – 28 noiembrie 2017 sunt:

– înscrierea participanților

– start antrenamente, din 17 octombrie.

Înscrierea la una din probele Maratonului 1 Decembrie se poate face  accesînd site-ul competiției, disponibil la adresa: http://www.maraton1decembrie.ro/inscrie-te/.

Comments

comments

Previous

Pe scurt. Ultra, ultra...

Next

Cum am mușcat din ispita reducerilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also