sâmbătă, iulie 13 2024
Criteriile de calificare pentru a participa la cel mai vechi maraton din lume arată cît de populară a ajuns alergarea. Și că e bine să fii cît mai rapid

De la începutul acestei săptămîni, s-a dat startul înscrierilor la ediția din 2020 a Maratonului de la Boston. Va fi a 124-a ediție.

Nu e deloc ușor să alergi la Boston, deoarece este singura mare cursă din lume unde criteriile de acceptare se fac doar pe baza performanței. Mai exact, pentru a fi acceptat trebuie să ai la activ un maraton alergat mai repede decît un timp minim, corespunzător categoriei de vîrstă.

Spre exemplu, la categoria de vîrstă 40-44 ani, una dintre cele mai ”aglomerate”, timpul minim e de 3h:10min la bărbați și de 3h:40min la femei.

Aveți aici timpii minimi care să vă permită înscrierea la Maratonul Boston

De anul acesta, criteriile au fost ”înăsprite” și mai mult. În plus, s-a introdus o modalitate inedită de înregistrare. Astfel, de luni 9 septembrie și pînă miercuri 11 septembrie s-au putut înregistra doar alergătorii care au timpi cu cel puțin 20 de minute mai buni decît standardele stabilite. Între 11-13 septembrie s-au putut înscrie și cei cu timpi de cel puțin 10 minute sub standarde. De vineri se pot înscrie alergătorii cu timpi de cel puțin 5 minute mai buni, apoi din 16 septembrie cei care au îndeplinit standardele la secundă, totul pînă la completarea tuturor celor 24 de mii de locuri alocate.

Da, ați citit bine, la Boston vor alerga doar 24 de mii de oameni din întreaga lume. Alți circa 7 mii se estimează că vor fi îndeplinit criteriile de participare, dar nu vor putea participa fiind favorizați cei cu rezultate mai bune.

Așadar, a 124-a ediție a Maratonului de la Boston, va avea loc pe 20 aprilie 2020.

 

Comments

comments

Previous

Ciucaș X3. Rezultatele 2019 și istoric

Next

Fuga din spatele gratiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also