sâmbătă, iunie 15 2024
Cea de-a 18-a ediție a Campionatului European de alergare montană, a avut loc pe 7 iulie, la Zermatt (Elveția). S-a alergat pe un traseu de circa 10km, cu +1000m diferență de nivel

Ca de obicei în ultimii ani, cele mai bune rezultate ale alergătorilor români au fost obținute la nivelul echipelor de juniori. Fetele U20, respectiv Alexia Hecico, Irina Bordeanu, Loredana Viziteu și Bianca Apetroaiei au reușit să cîștige medalia de bronz, cea mai bună clasare individuală avînd-o Alexia Hecico, care a venit a patra, cu un timp de 35min:24,6sec (traseul la juniori a fost mai scurt).

Tot la U20, dar la băieți, am avut un singur reprezentant, respectiv pe Daniel Rus, care a venit pe locul 30. Dublu medaliat cu aur la edițiile precedente ale Europenelor la U20, de această dată alergând în cursa seniorilor, Gabriel Bularda s-a clasat pe poziția a 27-a.

Toate rezultatele se găsesc aici.

La senioare, campioană europeană a devenit – pentru al treilea an consecutiv – elvețianca Maude Mathys, cu un timp de 1h:00sec. Lupta a fost extrem de strînsă, Mathys reușind să o devanseze cu doar o secundă pe austriaca Andrea Mayr (la rîndul său triplă campioană europeană), în timp ce pe locul trei s-a clasat franțuzoaica Christel Dewalle (1h:02sec). Să spunem că Dewalle revine în circuitul de performanță după ce a ispășit o suspendare de patru luni pentru dopaj.

La băieți a cîștigat britanicul Jacob Adkin (53min:21sec), urmat de norvegianul Stian Øvergaard Aarvik (53min:46sec) li de italianul Xavier Chevrier (54min:02sec).

Și un rezumat al cursei, extrem de spectaculos vizual

Comments

comments

Previous

Virginitatea păstrată prea mult riscă să devină defect

Next

Recomandare. Urlea Eco Trail Run

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also