România trimite un lot de 12 sportivi la Campionatele europene de cros, ce vor avea loc pe 9 decembrie în Olanda. Există speranțe pentru clasări cît mai bune

Lotul României este dominat de fete, care concurează la toate categoriile:

Senioare: Roxana Bârcă, Ancuța Bobocel, Claudia Prisecaru, Cristina Simion și Paula Todoran. (La Europene concurează 81 de sportive din 20 de țări)

Tineret U23: Alina Dumitrița Butnariu (79 atlete din 20 de țări)

Junioare U20: Angela Olenici (97 atlete din 24 de țări)

La băieți avem doar cinci reprezentanți:

Tineret U23: Dorin Andrei Rusu, Nicolae Coman, Laviniu Chiș, Ionuț Drăgușin (102 atleți din 25 țări)

Juniori U20: Adrian Garcea (103 atleți din 29 de țări)

Seniori: — niciun reprezentant (99 de atleți din 26 țări).

Lista completă a participanților se găsește aici.

Cele mai mari speranțe pentru o medalie sunt legate de echipa de senioare, care are de apărat medalia de argint cîștigată anul trecut la Campionatele Europene desfășurate la Samorin (Slovacia). Atunci, cea mai bună clasare, locul 4 respectiv, a avut-o Roxana Bârcă. Revenită în 2015, după o suspendare de doi ani pentru dopaj, tînăra în vîrstă acum de 30 de ani, a reușit cea mai bună performanță a carierei sale. La Europene ea a înregistrat un timp de 27min:21sec, pe o distanță de circa 8 km. Din echipa tricoloră au mai făcut parte Ancuța Bobocel, care s-a clasat pe locul 11, Cristina Simion (locul 16), Andreea Pîșcu (locul 45), Claudia Prisecaru (locul 68), Paula Todoran (locul 70). În competiția seniorilor, singurul reprezentant al României, Nicolae Soare, a terminat pe locul 46, în timp ce la categoria Tineret (U23) Nicolae Coman a încheiat competiția pe locul 62.

Revenind la competiția de duminică din Olanda, care este cel de-al 25-lea Campionat European, aceasta se va desfășura la Tilburg. Cele șapte curse vor putea fi urmărite live pe site-ul www.european-athletics.org.

Comments

comments

Previous post

Eliud Kipchoge. Cel mai bun

Next post

Pe scurt. Cu sacul nu prea plin

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *