duminică, februarie 25 2024

Pe mulți, alergarea îi face să se simtă liber, să trăiască sentimentul de reîntoarcere la natură. Mai mulți britanici au decis recent să simtă pe pielea lor acest sentiment, dar și să facă un gest caritabil.

Zoo1

Nu sunt prea multe de spus, pentru că imaginile vorbesc de la sine. Pe scurt, săptămâna trecută 300 de britanici au decis să alerge goi într-o grădină zoologică din Londra.

De ce? Întâi de toate pentru a strânge fonduri pentru salvarea tigrului de Sumatra, o specie pe cale de dispariție.

Apoi, pentru a simți pe propria piele (probabil de asta le-a fost la  îndemână să renunțe la haine) lipsa constrângerilor și bucuria apropierii de natură. Lucru dovedit de faptul că deși această ”alergare sălbatică” presupunea doar parcurgerea unei ture a grădinii zoologice, mulți dintre participanți au alergat mai multe.

Zoo2

Informația finală: au fost strânse circa 60.000 de lire sterline pentru ajutorarea/salvarea celor circa doar 300 de tigri de Sumatra care mai trăiesc în libertate.

Zoo Run sunt totuși evenimente destul de populare în lumea alergării. Spre exemplu, la crosul din grădina zoologică din Toronto nu mai sunt locuri, în schimb la cel din Calgari, pentru cauza gorilelor, da.

Zoo3

Sursa info și foto: Daily Mail

Comments

comments

Previous

Inov8 X-Talon 190

Next

Hai la Triatlon Challenge Mamaia! (P)

3 comments

  1. Alergatorii alearga donatorii, care astfel dau bani pentru a nu fi mancati… Tigrii doar privesc

  2. Daca tot vroiau sa se simta ca la mama natura acasa, ar fi trebuit sa le dea drumul si tigrilor. Sa fie reconstituirea mai aproape de adevar. Cine stie care o fi fost strategia strangerii de fonduri, posibil: cat dai sa ma vezi dezbracat?
    Dupa ce am vazut si alte poze pe site-ul britanic, ma bucur totusi ca oamenii au inventat hainele. Sa speram ca nu a vazut stirea si Christopher McDougall, ca poate ii vine ideea sa scrie Born to Run 2, cu o noua tema minimalista. Singura mea nedumerire ar fi ce produse tematice vor aparea atunci pe piata. Daca acum sunt pe val papucii minimalisti, nu este exclus ca in viitor sa fie la moda alergarea in short minimalist de tip tanga. Si uite asa va creste uimitor de repede numarul de spectatori la maratoane 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also