marți, iunie 18 2024

“Multă lume e impresionată de faptul că alerg zilnic. “Ce voinţă de fier ai!” mai exclamă ei uneori. Sigur, îmi place cînd mă laudă lumea. E mult mai bine decît să mă vorbească de rău. Dar eu unul nu sunt de părere că dacă ai voinţă, poţi face orice. Lumea nu e chiar atît de simplă. Sincer să fiu, mie nu mi se pare că ar exista vreo corelaţie strînsă între alergarea zilnică şi voinţă.

Alerg de mai bine de douăzeci de ani pentru că alergarea mi se potriveşte mie. Sau cel puţin pentru că nu mi-a venit greu să alerg. Oamenii sunt făcuţi să se ţină de ceea ce le place şi să abandoneze ce nu le place. O vagă legătură cu voinţa tot există, dar oricîtă voinţă ar avea cineva, oricît nu i-ar plăcea să se lase păgubaş, nu poate să se ţină multă vreme de un lucru care nu-i e pe plac. Şi chiar dacă ar reuşi, sigur nu i-ar face bine la sănătate”.

Fiţi voi înşivă. Aceasta e urarea mea pentru 2011, folosindu-mă în acest scop de un citat din Haruki Murakami (Autoportretul scriitorului ca alergător de cursă lungă, p.63, Editura Polirom, 2009)

Comments

comments

Previous

În atelierul lui Moș Crăciun*

Next

Concurs de Gerar

5 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also