marți, iunie 18 2024

O provocare sub umbrela Triathlon Challenge Mamaia 2014

TriMamaia

Între 5-7 septembrie 2014 la Mamaia va fi sărbătoare, una la care sunt invitați toți iubitorii de mișcare și spectacol. Triathlon Challenge va împlini sașe ani de când adună laolaltă pasionații de înot, ciclism și alergare la cel mai mare eveniment de triatlon de șosea din Europa de Est și zona balcanică și cel mai așteptat din România.

Cum „Triatlonul este pentru toți”, organizatorii competiției au lansat de curând campania „Hai la primul tău triatlon!” care are ca obiectiv promovarea triatlonului ca sport accesibil și prietenos în rândul publicului larg, se arată într-un comunicat de presă.

De ce triatlon? Câteva motive.

 • Pentru că spre deosebire de alergare sau ciclism, triatlonul presupune un antrenament complet și complex.
 • Este cel mai cool sport de anduranță cu cea mai mare rată de creștere la nivel mondial.
 • Nu este doar un sport, ci și un stil de viață. Triatloniștii sunt o comunitate aparte unde prietenia și sportivitatea sunt la mare preț.
 • Prieteni noi. Triatlonul este cea mai bună punte de comunicare între oamenii care il împart ca pasiune.
 • Fun & Fitness. Este cea mai bună cale să-ți intri în formă fără să devină ceva plictisitor.

 „Oricine poate face un triatlon. Prin campania Primul Triatlon, promovată sub umbrela Triathlon Challenge Mamaia, încercăm să atragem cât mai mulți oameni să participe la un triatlon și să se bucure de beneficiile pe care le aduce acest sport. Pentru asta am creat și un program special care cuprinde atât informații utile despre echipamentul triatlonistului începător, tips&tricks, nutriție, limbajul specific în triatlon, cât și un program detaliat de antrenamente pentru începători”, spune Vlad Stoica, președintele smartatletic.

 Probele destinate celor care vor sa facă primul lor triatlon, individual sau în echipă, sunt:

Supersprint: 400m înot + 10km bicicletă + 2.5km alergare

Sprint: 750m înot + 20km bicicletă + 5km alergare

Stafeta Sprint: 750m înot + 20km bicicletă + 5km alergare

 De ce primul triatlon la Triathlon Challenge Mamaia?

Sunt câteva avantaje pe care le enumerăm mai jos:

 • Distanța foarte scurtă și accesibilă: 400m înot – 10km bicicletă – 2,5km alergare.
 • Traseu prietenos. Plat 100% la probele de bicicletă și alergare.
 • Siguranță. Traseul este 100% sigur, mai precis traficul auto este restricționat, sunt polițisti și jandarmi pe tot traseul și există ambulanță în capătul fiecarui traseu și la finish.
 • Infrastructura. Se va folosi infrastructura Cupei Europene de Triatlon ce va avea loc a doua zi, așadar evenimentul va fi la standard ITU (International Triathlon Union).
 • Premierea va fi separată. Mai exact, participanții la primul lor triatlon vor fi premiați separat pe probele sprint și supersprint.
 • Vei fi tratat ca un adevărat sportiv. Fiecare participant la Triathlon Challenge, fie începător, fie avansat sau profesionist, va fi tratat ca un adevarat sportiv.
 • Kit-ul de participare va fi la fel pentru toți.

Anul acesta, evenimentul de la Mamaia va gazdui Cupa Europeana sub licență ITU și Grand Final Romanian Triathlon Series, ceee ce înseamnă de două ori mai mult spectacol și voie bună. Va fi o ediție cu totul specială, la cele mai înalte standarde de organizare și participare.

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul evenimentului: www.trichallenge.ro.

Evenimentul Triathlon Challenge Mamaia este organizat de smartatletic, asociație-club sportiv ce organizează evenimente sportive de masă.

Comments

comments

Previous

Crosul de Noapte și talpa clasor

Next

Alergarea la nivel de masă. Un studiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also