duminică, mai 19 2024

Pandemia de coronavirus l-a forțat pe maratonistul Ilie Roșu să alerge cea de-a 248-a sa cursă de maraton în curtea casei

Oficial, a fost cea de a șaptea ediție a Maratonului Siretului (cele două lacuri). Numai că, anul acesta, competiția nu s-a mai putut desfășura ca de obicei, pe un traseu clasic de 42km, iar organizatorul – Ilie Roșu – a trebuit să alerge pe un traseu din curtea casei părintești.

Singur dar imperturbabil, ca de obicei cu două steaguri în mînă. Așa a parcurs Ilie Roșu, de 201 ori, un traseu lung de 210 m, în curtea și grădina casei. ”Cu ani în urmă am observat că pavajul din curte are forma unei cruci. Am marcat această cruce în lungime de aproximativ 15 metri, înconjurînd-o la fiecare trecere”, spune acesta.

Ilie Roșu este o figură aparte în lumea maratonului românesc, de ani buni alergînd în timp ce poartă cel puțin două steaguri, toate cu o semnificație legată de cursa la care participă. Totodată, în mod normal, organizează cel puțin 10 maratoane cu tentă istorică pe an, pe toate legîndu-le într-un fel sau altul de momente din istoria României. Locurile de desfășurare, distanțele, numărul participanților variază adesea, însă entuziasmul și ambiția lui Ilie Roșu – cel care le pune la cale – rămîn mereu la cote înalte.

Comments

comments

Previous

Maraton ”mutat” în virtual

Next

Europenele de atletism, anulate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also