duminică, februarie 25 2024

Scott Jurek a stabilit un record pe una dintre cele mai lungi poteci turistice din lume. Şi a lăsat să înţeleagă că se va retrage din concursurile competitive.

Jurek

Poate cel mai greu moment din cariera unui sportiv este cel al retragerii. Unii amână indefinit acest moment şi riscă să aibă parte de ridicol, alţii ştiu când să o facă. O retragere la apogeul gloriei e de dorit? Dar poate spune cineva când vine acest moment?

Unul dintre cei mai cunoscuţi ultra-maratonişti din lume, americanul Scott Jurek, a încheiat pe 11 iulie parcurgerea în alergare a Appalachian Trail, una dintre cele mai lungi poteci turistice din lume.

Jurek, 42 de ani, a reuşit să parcurgă acest traseu lung de 3522 km în 46 de zile, opt ore şi şapte minute. El a îmbunătăţit fostul record cu cu puţin peste trei ore. De fapt, este impropriu vorba de un record oficial de viteză, deoarece traseul nu este unul clasic, cât de stabilirea celui mai rapid timp cunoscut (Fastest Known Time) pe o distanţă anume.

Oricum, performanţa lui Jurek rămâne greu de bătut. El a alergat în medie 80 de kilometri pe zi. De fapt, timpul său estimat ar fi trebui să fie chiar mai redus, însă o accidentare la începutul cursei l-a făcut să o lase mai moale.

Acest record este foarte probabil să fie ultimul din lunga şi prodigioasa carieră a lui Jurek. El are în palmares numeroase curse dificile, printre care amintim câştigarea a Hardrock 100, a ultramaratonului Badwater sau, de şapte ori consecutiv, a Western States 100.

Acum, Jurek pare să fie interest mai mult de familie, anunţând chiar înainte de startul în parcurgerea Appalachian Trail, că el şi soţia sa îşi doresc un copil. De asemenea, în ultima vreme, Jurek a pus foarte mult accentul pe cariera sa de promoter a alimentaţiei vegan.

Cartea sa, „Mănâncă şi aleargă” a apărut şi în limba română la editura Preda Publishing.

Comments

comments

Previous

Ceva știri

Next

Recomandare. Semimaraton la Razgrad (Bulgaria)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also