Info general

Km Vertical Bâlea. Rezultatele

În fine, o cursă oficială. Cam cei mai buni alergători montani au fost la start

Pe 14 iunie a avut loc prima cursă oficială și ”reală” de după relaxarea măsurilor generate de pandemia de Covid-19. Doar 98 de alergători – dintre care 8 fete, în timp ce la băieți au fost cam cele mai bune ”nume” ale momentului – au luat startul la ”Km Vertical Bâlea”, cursă de tip kilometru vertical (una din cele patru probe clasice în skyrunning) , respectiv o alergare cu 1000 metri diferență de nivel pozitivă și o distanță de circa 5km între start și sosire.

La băieți, primul a terminat Ionuț Zincă (Steaua), cu un timp de 43min:36sec, el fiind urmat de coechipierii săi Cristian Moșoiu – 44min:29sec și Viorel Pălici – 44min:50sec.

La fete, cea mai rapidă a fost Ingrid Mutter (FubyShop) – 56min:06sec, iar pe podium au mai urcat Mara Voicu – 1h:03min:32sec și respectiv Adriana Ploșniță (Vertical Sport) – 1h:03min:35sec.

Toate rezultatele se găsesc aici.

Traseul a plecat de la Bâlea Cascadă (1230m), via Bâlea Lac și s-a terminat la Curmătura Bâlii (Șaua Doamnei) la 2240m altitudine.

Pentru a se respecta măsurile de distanțare socială, organizatorii au stabilit mai multe măsuri: numărul concurenților a fost limitat la 100; înscrierea și plata taxei (80 lei) s-au făcut exclusiv online; startul s-a dat decalat, cîte un sportiv la fiecare 30 de secunde; la final, fiecare alergător și-a ridicat kitul  de finișer (inclusiv, acolo unde e cazul, și pe cel de premiere), renunțîndu-se astfel la festivitatea de premiere.

Comments

comments

>
Previous post

Oficial, ceva mai mult sport

Next post

Starea de flux. În alergare

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *