luni, mai 20 2024

Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti (AISB) va organiza sâmbătă, 10 septembrie, începând cu ora 11.00,  Maratonul Speranţei Terry Fox, un eveniment anual non-profit şi non-competitiv, se arată într-un comunicat de presă.

Competiţia are un rol dublu: acela de a atrage atenția aspupra importanței majore pe care o are găsirea unei modalități de combatere a cancerului, cât și acela de a strînge fonduri destinate cercetării medicale în domeniu.

Linia de pornire şi de sosire a Maratonului Speranţei va fi, ca în fiecare an, în faţa Şcolii Americane Internaţionale, Şoseaua Pipera nr 196. Participanţii vor urma un traseu de 5 km care va trece prin padurea Băneasa, cu întoarcere la sediul AISB.

Nefiind o cursă competitivă, participanţii pot merge, pot alerga sau pot doar să participe la festivităţi, pentru a dărui o şansă medicilor, asistentelor, spitalelor şi organizaţiilor implicate în sprijinirea victimelor cancerului.

Anul acesta marchează a douăsprezecea ediţie a Maratonului Speranţei Terry Fox. Sumele donate vor fi direcționate către institutele din România care cercetează posibilitățile de tratare a cancerului.

Cei care doresc să se alăture alergătorilor se pot înscrie pînă vineri 9 septembrie, ora 19:00, la oana.seichea@saatchi.ro si 0749.272.928. Donaţiile se fac în ziua evenimentului, la sediul Şcolii Americane Internaţionale din Bucureşti.

Până în prezent, au fost strânși peste 145.000 Euro pentru sprijinirea luptei împotriva cancerului, în România. În ultimii doi ani sumele strânse au fost donate Asociaţiei P.A.V.E.L, asociaţie care are drept scop îmbunătăţirea vieţii copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer, leucemie şi anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informaţional, psihologic, social şi material copiilor, tinerilor bolnavi şi familiilor lor.

Terry Fox şi Maratonul Speranţei

În anul 1977, la vârsta de 19 ani, Terry Fox a fost diagnosticat cancer de oase la piciorul drept. Piciorul i-a fost amputat cu 10 cm deasupra genunchiului. În timpul spitalizării, Terry a fost atât de copleşit de suferinţa pacienţilor bolnavi de cancer încât a hotărât să traverseze Canada pentru a strânge bani pentru cercetarea cancerului.  Călătoria sa s-a numit Maratonul speranţei.

Pe data de 12 aprilie 1980, Terry Fox a început cursa de traversare a Canadei. Scopul său era să strângă 2 milioane de dolari pentru a-i ajuta pe cercetători să găsească un tratament pentru cancer. Şi-a asumat o sarcină uluitoare, întrucât alerga aproape un maraton în fiecare zi, timp de 144 zile.

La 1 septembrie 1980, după ce a alergat 5.000 km, Terry a fost forţat să-şi încheie cursa, întrucât cancerul începuse să se răspândească în tot corpul. La 28 iunie 1981, Terry Fox a decedat, cu numai o lună înainte de aniversarea a 23 de ani.

Cu toate că nu şi-a îndeplinit misiunea de a traversa Canada, Terry Fox şi-a depăşit scopul iniţial de a strânge 2 milioane de dolari. În realitate, a strâns peste 24 milioane dolari şi până în prezent peste 400 milioane dolari s-au strâns în scopul cercetării cancerului prin cursele Terry Fox Runs care se desfăşoară în lumea întreagă.

În 10 iulie 1981, după ce a fost forţat să-şi încheie Maratonul Speranţei deoarece cancerul îi invadase corpul, Terry Fox a declarat: „Chiar dacă nu termin, este nevoie ca restul să meargă înainte. Cursa trebuie să meargă mai departe fără mine…”

Comments

comments

Previous

Serata Alergătorului. Ultima strigare

Next

Diagonala Nebunilor. Filmul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also