Info general

Moldova trece… Rubiconul

În Republica Moldova are loc o tradițională cursă de traversare a țării, în alergare, de la un capăt la celălalt

Rubicon 2021. Așa se numește ediția din acest an a ultramaratonului în care se parcurg în alergare circa 504 km. S-a pornit pe 19 februarie din cel mai sudic punct al Republicii Moldova, portul Giurgiulești, urmînd ca în trei zile să se ajungă în nord, la Briceni.

Se aleargă în grup, fiecare participant parcurgînd o distanță care îi este la îndemînă. Mai multe detalii despre desfășurarea cursei, în timp real, se pot obține pe site-ul rubicon.run.

În prima zi a competiției, locuitorii din Vulcănești au întîmpinat într-un mod mai deosebit pe alergători: cu cîntece și dansuri, oferite de ansamblul găgăuz „Diuz-Ava”, iar apoi au fost invitați la o masă plină de bunătăți, relatează Sporter.md.

Imaginile de mai jos vorbesc despre tradițiile comunității etnice găgăuze, una mai puțin cunoscută la noi, deși se află chiar la granița de sud-est a României. Și, desigur, vorbesc despre frumusețea alergării și modul în care aceasta poate construi punți între oameni. Cine dorește poate afla mai multe despre găgăuzi de aici.

Comments

comments

>
Previous post

Under Armour. Și noul său pantof de alergare

Next post

Concursuri în martie

Alerg.ro

Alerg.ro

3 Comments

  1. […] În Republica Moldova are loc o tradițională cursă de traversare a țării, în alergare, de la un capăt la celălalt. Rubicon 2021 – așa se numește ediția din acest an a ultramaratonului în care se parcurg în alergare circa 504 km. S-a pornit pe 19 februarie din cel mai sudic punct al Republicii Moldova, portul Giurgiulești, urmînd ca în trei zile să se ajungă în nord, la Briceni, transmite publicația Alerg.ro. […]

  2. […] 8. Eveniment inedit în Moldova: cursa de alergare care traversează țara de la un cap la altul, pe 540 km. În Republica Moldova are loc o tradițională cursă de traversare a țării, în alergare, de la un capăt la celălalt. Rubicon 2021 – așa se numește ediția din acest an a ultramaratonului în care se parcurg în alergare circa 504 km. S-a pornit pe 19 februarie din cel mai sudic punct al Republicii Moldova, portul Giurgiulești, urmînd ca în trei zile să se ajungă în nord, la Briceni, transmite publicația Alerg.ro. […]

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *