marți, august 16 2022
Alergătorii români nu se numără printre favoriții Mondialelor de ultramaraton montan ce se vor desfășura la sfîrșitul acestei săptămîni, dar ceva ne face să credem că vom avea parte de o surpriză plăcută.

# Sâmbătă 8 iunie, la Miranda do Corvo (Portugalia), se va desfășura a doua ediție a Campionatului Mondial de Ultramaraton Montan, la care România va fi reprezentată de 16 atleți (nouă la masculin și șapte la feminin). Sunt de altfel 411 participanți din 53 de țări.

# Loturile României sunt formate din Cristina Constantin (CSM Cluj-Napoca), Denisa Dragomir (CSM Piteşti), Ingrid Mutter (CSM Cluj-Napoca), Viorica Mălai (CSM Cluj-Napoca), Andreea Pîşcu (CS Ştiinţa Bacău), Crina Buzgan (CSM Cluj-Napoca) şi Laura Popescu (CSM Cluj-Napoca) (Crina Buzgan a renunțat în ultimul moment să mai participe – n.e.)

și la masculin: Robert Hajnal (CSM Cluj-Napoca), Alin Ionuţ Zincă (CSA Steaua), Albert Leonard Mitrică (CSA Steaua), Bogdan Damian (CSM Cluj-Napoca), Viorel Andrei Pălici (CSA Steaua), Andrei Gabriel Preda (CSM Cluj-Napoca), Cristian Marian Moşoiu (CSA Steaua), Szabolcs-Istvan Gyorgy (CSM Cluj-Napoca) şi Ianco Slovak (CSM Cluj-Napoca).

Loturile tuturor țărilor participante se găsesc aici. (pentru cine vrea să aibă o surpriză recomandăm să recunoască profilul sportivului român de aici)

# Traseul are o lungime de 44 km, cu 2.120m urcare și 1.970m coborâre. Startul se dă la Miranda do Corvo, la ora locală 9:00. Detalii despre cursă se pot obține de pe pagina de FB a organizatorilor. Rezultatele vor putea fi urmărite live aici.

 

# Ultramaratoniștii români nu se numără printre favoriți, cel puțin din perspectiva punctajului ITRA (mai multe detalii despre primii zece favoriți se găsesc aici), dar cu siguranță cel puțin Dragomir, Mutter sau Pîșcu (la fete) și Hajnal, Zincă sau Pălici (dintre băieți) se vor număra printre protagoniști.

# Anul trecut – cu două echipe mult mai mici, numeric, și cu criterii de selecție pe care nu au avut timp să le îndeaplinească toți ultramaratoniștii – reprezentanții României la prima ediție a Mondialelor (desfășurate la Penyagolosa, Spania) au avut prestații mai mult decît onorabile . Atunci, Robert Hajnal a terminat pe locul 15, Andrei Țale – locul 57 și Radu Milea – locul 90, în timp ce la fete Ana Cristina Constantin a fost a 79-a, iar Cristina Cecan a fost descalificată. Pe echipe, la masculin, ordinea primelor trei a fost Spania, Marea Britanie, Franța, iar la feminin – Spania, Franța, Statele Unite.

Comments

comments

Previous

Pe scurt. Din nou, rezultatele

Next

Bronz pentru fete la Mondialele de ultramaraton

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also