luni, octombrie 21 2024
Cam pe unde și cum s-a alergat săptămâna trecută

Cronologic, dar într-o ordine aleatoare:

Maratonul Internațional Sibiu. A opta oară. Startul s-a dat pe ploaie, pe urmă – mai exact, la cursele copiilor – a ieșit și soarele. Proba de maraton (121 finișeri), a fost cîștigată de Luciana Albu (3h:24min:32sec) și respectiv Adrian Duicu (2h:53min:12sec). La semimaraton numărul celor care au terminat a fost mult mai mare, 489, iar pe primele locuri s-au clasat Adriana Ploșniță – 1h:27min:58sec și respectiv Raphael Igrișianu – 1h:18min:18sec. A mai fost un cros de 10 km, altul mai scurt, probe pe echipe și, după cum am mai spus, curse pentru copii. Toate rezultatele sunt disponibile aici.

Să rămânem tot în partea de vest a țării, la Timișoara mai exact, unde a avut loc a doua ediție a UVT Liberty Marathon. Probe de maraton și semi – , plus două curse de cros de 7km și 14km. Circa 1500 de participanți, dintre care 45 la maraton. Proba a fost cîștigată de Adelina Bălțoi – 3h:04min:08sec și respectiv Sorin Mineran – 2h:38min:34sec, în timp ce la semimaraton s-au impus Oana Ivăncescu – 1h:30min:31sec și Gheorghe Surlea – 1h:15min:04sec. Rezultatele complete le puteți găsi aici.

Ultramaraton Arad-Bekescsaba. Mulți, mulți ani această cursă era singura la îndemână pentru ultramaratoniștii români (oricum, și ei doar câțiva). Așa că nu e o surpriză că ultramaratonul (se aleargă două zile, câte 100 km la dus între Arad și orașul Bekescsaba din Ungaria și apoi, a doua zi, retur) a ajuns la ediția a 22-a. Competiția e de fapt una mai complexă, majoritatea celor circa 500 de participanți parcurgînd distanța pe bicicletă. S-a alergat însă și individual (cîștigători fiind, la feminin, Makainé Szabó Csilla – 20h:08min:21sec și respectiv Csécsei Zoltán – 16h:56min:55sec, ambii din Ungaria), dar și în ștafetă de 2 sau 5 persoane. Rezultatele complete se găsesc aici.

Și dacă tot ne-am referit la vechime, să spunem că cel mai vechi concurs de ciclism și alergare al județului Satu Mare este Tour de Tur. Au fost două probe de alergare, cu 73 de participanți la finiș. La semimaraton cei mai rapizi au fost Orsolya Kiraly – 2h:51min:20sec și respectiv Stan Florin – 2h:03min:50sec. Clasamentul final este aici.

Să trecem acum la un concurs cu totul inedit, prezentat drept singura cursă de alergare din lume care leagă un castel de o cetate. E vorba de History Run, cursă de 28 km, între Castelul Corvinilor din Hunedoar și Cetatea Devei. 101 alergători au intrat în această ”poveste”, primii terminând Ionela Dobriță – 2h:15min:39sec și respectiv Iosif Bobiș – 1h:52min:46sec. Concursul a avut și probă de ștafetă. Lista completă a participanților și rezultatele sunt disponibile aici.

Din nou, Ardealul domină categoric la numărul de curse organizate, ultima competiție de interes fiind Xman România, ajunsă la ediția a zecea și care s-a desfășurat în zona Săldăbagiu de Munte, din Bihor. Este singura competiție de tip IronMan de la noi, iar rezultatele se găsesc aici.

Și, în fine, să mai menționăm Semimaratonul Galați, cu probe de 21km, cros 10km, ștafetă, cursă populară și curse pentru copii, plus o cursă pentru animale. Detalii despre concurs sunt aici, dar nu am găsit rezultatele finale.

Acesta este ultimul articol din seria „Știri pe scurt” în care am încercat să prezentăm toate concursurile și rezultatele acestora. Numărul competițiilor a crescut foarte mult, iar prezentarea integrală este mare consumatoare de timp și energie. De aceea, de acum înainte vom prezenta doar principalele concursuri dintr-un week-end.

 

Comments

comments

Previous

Ziua cu nod în stomac, nu fluturi

Next

Mondialele de Ultramaraton montan. Cum stăm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also