duminică, februarie 25 2024
România a fost extrem de aproape să cîștige o medalie la Campionatele Mondiale de atletism în sală

Nu, nu are legătură directă cu alergarea, însă știrea are toate ingredientele necesare pentru a atrage atenția: tensiune, acțiune, dramă. Mai puțin un final fericit, cel puțin pentru România.

Așadar, în finala de la triplusalt, atleta Andreea Panțuroiu s-a clasat pe locul patru, pierzînd la mare luptă o medalie de bronz. Schimbările în clasament la ultimele încercări au avut un ritm rapid, bulversînd neașteptat ierarhiile. La cea de-a patra încercare, Panțuroiu a reușit să își egaleze recordul personal de 14,33m, stabilit anul trecut. În acel moment se afla pe locul al doilea în clasament.

Au urmat însă, oarecum neașteptat, spanioloaica Ana Peleteiro și jamaicanca Kimberly Williams, care au reușit niște sărituri mai bune, tot recorduri personale, de 14,40m și 14,48m și care au reușit să o devanseze pe atleta româncă. Proba a fost cîștigată de campioana mondială în aer liber și indoor Yulimar Rojas, din Venezuela, care a stabilit cea mai bună performanță mondială a sezonului, cu 14,63 m.

Antrenoarea Mihaela Nicoară a declarat pentru site-ul FRA, imediat după terminarea concursului: „Sunt fericită, normal, dar cu un ochi rîd și cu altul plîng! Am fost atât de aproape de o medalie! Dar asta este și nu am ce să-i reproșez elevei mele. A concurat excepțional, mai ales că în ultimele luni s-a confruntat cu tot felul de probleme de sănătate și am fost nevoite să facem pauză. (…) Cred că și aceste pauze au fost motivul pentru care Andreea nu a mai avut puterea să execute ultimele sărituri la capacitate maximă. Mai mult, am sezația că după ce și-a egalat recordul, s-a relaxat puțin. Ăsta este sportul de mare performanță! Mă uit acum cum plănge în hohote și mi se rupe sufletul, pentru că știu câte sacrificii am făcut împreună. Până la urmă, suntem în progres față de ediția trecută a Mondialelor de sală, când se clasa pe locul cinci”.

Tot la concursul de la Birmingham, Claudia Bobocea a terminat pe locul 13, penultimul, în cursa de 3.000m, cronometrată fiind în 9min:23sec.70/100. Proba a fost cîștigată – pentru a treia oară consecutiv – de atleta etiopiană Genzebe Dibaba, cu un timp de 8min:45sec.05/100.

Și, pentru final, un lucru inedit întîmplat tot la Birmingham. A treia serie de calificări a întrecerii masculine de 400m a consemnat descalificarea tuturor celor cinci atleți. Qatarianul Haroun a fost primul eliminat, după ce a primit cartonașul roșu în urma unui start fals. Apoi, ceilalți patru atleți au fost descalificați la finalul cursei deoarece au depășit culoarul care le era rezervat. Printre ei se afla și Barlon Taplin (Insulele Grenadine), deținătorul cele mai bune performanțe mondiale a anului pe această distanță.

 

 

Comments

comments

Previous

Maratonul Cluj. Multe premii în bani

Next

Sub 4min. O poveste britanică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also