Info general

Naționalele de alergare montană

Favoriții confirmă: Denisa Dragomir și Gyorgy Szabolcs-Istvan au devenit campioni naționali

Cam tot ce e mai bun în alergarea montană de la noi a fost la startul Campionatului Național, desfășurat pe 19 august, în premieră, pe dealurile molcolme de la poalele muntelui Rarău, la Cîmpulung Moldovenesc. Optzecișiunu de alergători montani – seniori, juniori – au terminat terminat cursele lor, înregistrîndu-se doar un abandon. Startul și finișul au fost în centrul orașului, apoi traseul – lung de 4 km și cu o diferență de nivel de 800 m – urcînd pe înălțimile din jur.

La senioare (unde au fost 18 concurente, ce au alergat 8 km), campioană națională a devenit, pentru a cincea oară, Denisa Dragomir (ce a concurat pentru SCM Pitești), cu un timp de 50min:15sec. Reamintim că Dragomir a cîștigat recent medalia de bronz la Mondialele de alergare montană. Ea a fost urmată de Ingrid Mutter (CSM Cluj) – 52min:08sec și de Adelina Bălțoi (Pandurii Tg. Jiu) – 54min:10sec.

Foto: FB Gyorgy Szabolcs- Istvan

La băieți s-a alergat distanța de 12 km, pe podium clasîndu-se, în ordine, Gyorgy Szabolcs-Istvan (CSM Cluj) – 1h:08min:01sec, Cătălin Atănăsoaie (CSU Reșița) – 1h:11min:03sec și Marcel Bălan (CSM Cluj) -1h:14min:21sec . Pentru Gyorgy este al treilea an consecutiv în care cîștigă titlul național.

Și la juniori, unde fetele au avut de alergat un traseu de 4 km, iar băieții de 8 km, s-au impus favoriții. Andreea Doroftei (CSM Suceava, recent medaliată cu aur, cu echipa, la Mondialele de juniori) a terminat într-un timp de 24min:36sec, iar Gabriel Bularda (CSM Dorna, campion european și medaliat cu bronz, cu echipa, la Mondialele de juniori) a cîștigat clar, cu un timp de 43min:05sec.

Toate rezultatele sunt disponibile aici.

 

 

Comments

comments

>
Previous post

Români, treceți granița. În alergare

Next post

Pe scurt. Ultimele rezultate

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *