Info general

Știri pe scurt. Juniori de aur…

Alergarea montană în România pare să aibă un viitor frumos. Plus alte informații despre competițiile din ultimul week-end din iulie

Mondialele de juniori

Duminică, 30 iulie, la Premana (Italia), echipele de juniori, fete și băieți, ale României, participante la Campionatul mondial de alergare mondială, au avut o comportare excelentă, clasîndu-se pe primele locuri. Astfel, fetele au cîștigat medalia de aur pe echipe, cu următoarele rezultate: Alexia Hecico (locul 4 la individual – 33min:35sec), Gabriela Doroftei (loc 5 – 34min:44sec), Irina Bordeianu (loc 15) și Iulia Zudor (loc 18). S-a alergat distanța de 6,5km. Rezultatele complete aici și aici.

Băieții au reușit la rîndul lor un rezultat memorabil, obținînd medalia de argint, cu următoarele rezultate: Dorin Rusu (loc 4 – 28min:25sec), Gabriel Bularda (loc 8 – 28min:40sec), Adrian Garcea (loc 10- 28min:64sec) și Peter Herman (loc 17). S-a alergat tot un traseu de 6,5km. Rezultatele individuale sunt aici, iar cele pe echipe aici.

Tot la Premana, dar pe 6 august, va avea loc Campionatul mondial de alergare montană distanță lungă, pe traseul Giir Di Mont, România urmînd a fi reprezentată de opt atleți: Denisa Dragomir, Cristina Ghiță, Iulia Găinariu și Ingrid Mutter, la fete, și respectiv Bogdan Damian, Viorel Pălici, Andrei Preda și Istvan Szabolcs György, la băieți.

  • Și alte rezultate dintr-o competiție internațională: Cristian Voicu – argint și Andreea Hojda – bronz, amîndoi în proba de 800m a Festivalului Olimpic al Tineretului European, desfășurat la Gyor (Ungaria).

 

Duatlon/Triatlon

Să continuăm tot cu o competiție internațională, de data aceasta desfășurată în România. Tîrgu Mureș, 28-30 iulie, Campionatul European de Cross Duatlon. Distanțe: alergare 6,2km, bicicletă – 20km și din nou alergare – 3,1km. Distanțele au fost la jumătate pentru juniori și sportivii paralimpici.

În proba elite, cel mai bine clasat sportiv român a fost Bogdan Damian (care a devenit și campion național), ce a ocupat locul patru la general cu un timp de 1h:35min:36sec. Ciprian Bălănescu, ce anul trecut a cîștigat bronzul european, a venit acum abia pe locul 12, cu un timp de 1h:39min:47sec. Szabolcs Kovacs, al treilea cel mai bine clasat român, a cîştigat locul 1 la categoria U23.  Tot la U23, dar la fete, Andreea Ciolacu s-a clasat pe locul 3 din trei participante. Rezultatele finale sunt aici.

Tot la Tîrgu Mureș, pe 30 iulie, a avut loc Campionatul European de Cross Triathlon (1.000 metri înot, 20 km ciclism offroad şi alergare 6,2 km), unde țara noastră a fost reprezentată doar de Antoanela Manac. Ea s-a clasat pe locul 8 la general și pe locul 2 la categoria U23.

Maraton

Cindrel ÎnAlergare. A șasea ediție, desfășurată ca de obicei în zona Păltiniș. Circa 450 de participanţi la cele trei curse: maraton (aprox 42km), semimaraton (aprox 21km) şi cursa familiei (aprox 5 km). Cîștigători: Florin Munteanu (3h:29min:35sec) și respectiv Dana Marin (4h:24min:44sec) în proba cea mai lungă, în timp ce la semimaraton cei mai rapizi au fost Cristian Moșoiu – 1h:31min:16sec și respectiv Alina Moldovan – 1h:52min:20sec. Rezultatele complete se găsesc aici.

Ultramaraton

Alin Vorniceanu a alergat aproape 200 de km în cadrul unei curse personale de 24h (29-30iulie) organizată pe un stadion din Iași. Proiectul său, numit Maratonul Speranței a avut și un caracter umanitar, el reușind să strîngă suma de 9.188 lei pentru ajutorarea unei fete de 17 ani, ce suferă de o boală rară.

David Iancu devine primul român care a terminat Swiss IronTrail unul din cele mai grele concursuri de ultra din Europa. El a reușit să termine cei 214km ai cursei (cu 11.000m diferență de nivel) în circa 50h:30min, ocupînd locul 21 la general și 2 la categoria 20-29 de ani.

Să încheiem prin a spune că pe 28 iulie, la ora 24, s-a dat startul unei alergări de 100km, pe șosea, pe un traseu ce unește Deva de Sarmizegetusa Regia. Detalii pe siteul organizatorilor

Comments

comments

>
Previous post

Alege medalia Maratonului București

Next post

Și luptă și dă-i, și dă-i și luptă....

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *