joi, aprilie 18 2024
Alergarea montană în România pare să aibă un viitor frumos. Plus alte informații despre competițiile din ultimul week-end din iulie

Mondialele de juniori

Duminică, 30 iulie, la Premana (Italia), echipele de juniori, fete și băieți, ale României, participante la Campionatul mondial de alergare mondială, au avut o comportare excelentă, clasîndu-se pe primele locuri. Astfel, fetele au cîștigat medalia de aur pe echipe, cu următoarele rezultate: Alexia Hecico (locul 4 la individual – 33min:35sec), Gabriela Doroftei (loc 5 – 34min:44sec), Irina Bordeianu (loc 15) și Iulia Zudor (loc 18). S-a alergat distanța de 6,5km. Rezultatele complete aici și aici.

Băieții au reușit la rîndul lor un rezultat memorabil, obținînd medalia de argint, cu următoarele rezultate: Dorin Rusu (loc 4 – 28min:25sec), Gabriel Bularda (loc 8 – 28min:40sec), Adrian Garcea (loc 10- 28min:64sec) și Peter Herman (loc 17). S-a alergat tot un traseu de 6,5km. Rezultatele individuale sunt aici, iar cele pe echipe aici.

Tot la Premana, dar pe 6 august, va avea loc Campionatul mondial de alergare montană distanță lungă, pe traseul Giir Di Mont, România urmînd a fi reprezentată de opt atleți: Denisa Dragomir, Cristina Ghiță, Iulia Găinariu și Ingrid Mutter, la fete, și respectiv Bogdan Damian, Viorel Pălici, Andrei Preda și Istvan Szabolcs György, la băieți.

  • Și alte rezultate dintr-o competiție internațională: Cristian Voicu – argint și Andreea Hojda – bronz, amîndoi în proba de 800m a Festivalului Olimpic al Tineretului European, desfășurat la Gyor (Ungaria).

 

Duatlon/Triatlon

Să continuăm tot cu o competiție internațională, de data aceasta desfășurată în România. Tîrgu Mureș, 28-30 iulie, Campionatul European de Cross Duatlon. Distanțe: alergare 6,2km, bicicletă – 20km și din nou alergare – 3,1km. Distanțele au fost la jumătate pentru juniori și sportivii paralimpici.

În proba elite, cel mai bine clasat sportiv român a fost Bogdan Damian (care a devenit și campion național), ce a ocupat locul patru la general cu un timp de 1h:35min:36sec. Ciprian Bălănescu, ce anul trecut a cîștigat bronzul european, a venit acum abia pe locul 12, cu un timp de 1h:39min:47sec. Szabolcs Kovacs, al treilea cel mai bine clasat român, a cîştigat locul 1 la categoria U23.  Tot la U23, dar la fete, Andreea Ciolacu s-a clasat pe locul 3 din trei participante. Rezultatele finale sunt aici.

Tot la Tîrgu Mureș, pe 30 iulie, a avut loc Campionatul European de Cross Triathlon (1.000 metri înot, 20 km ciclism offroad şi alergare 6,2 km), unde țara noastră a fost reprezentată doar de Antoanela Manac. Ea s-a clasat pe locul 8 la general și pe locul 2 la categoria U23.

Maraton

Cindrel ÎnAlergare. A șasea ediție, desfășurată ca de obicei în zona Păltiniș. Circa 450 de participanţi la cele trei curse: maraton (aprox 42km), semimaraton (aprox 21km) şi cursa familiei (aprox 5 km). Cîștigători: Florin Munteanu (3h:29min:35sec) și respectiv Dana Marin (4h:24min:44sec) în proba cea mai lungă, în timp ce la semimaraton cei mai rapizi au fost Cristian Moșoiu – 1h:31min:16sec și respectiv Alina Moldovan – 1h:52min:20sec. Rezultatele complete se găsesc aici.

Ultramaraton

Alin Vorniceanu a alergat aproape 200 de km în cadrul unei curse personale de 24h (29-30iulie) organizată pe un stadion din Iași. Proiectul său, numit Maratonul Speranței a avut și un caracter umanitar, el reușind să strîngă suma de 9.188 lei pentru ajutorarea unei fete de 17 ani, ce suferă de o boală rară.

David Iancu devine primul român care a terminat Swiss IronTrail unul din cele mai grele concursuri de ultra din Europa. El a reușit să termine cei 214km ai cursei (cu 11.000m diferență de nivel) în circa 50h:30min, ocupînd locul 21 la general și 2 la categoria 20-29 de ani.

Să încheiem prin a spune că pe 28 iulie, la ora 24, s-a dat startul unei alergări de 100km, pe șosea, pe un traseu ce unește Deva de Sarmizegetusa Regia. Detalii pe siteul organizatorilor

Comments

comments

Previous

Alege medalia Maratonului București

Next

Și luptă și dă-i, și dă-i și luptă....

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also