duminică, februarie 25 2024

A doua ediție a acestui ultramaraton se va desfășura între 16-17 mai 2015. Până atunci, sunt unele noutăți de anunțat.

100k

Mai sunt doar două luni până la startul celei de-a doua ediții a ultramaratoanelor de 100 km, respectiv de 50 km, înscrise sub sigla “Transylvania100k”.

O noutate importantă în regulamentul concursului constă în faptul că alergătorii înscriși la cursa de 100 km, care din diferite motive – forma slabă din ziua concursului, depășirea timpului limită etc – vor putea să-și schimbe opțiunea “din alergare”, și astfel să concureze la cursa de 50 km.

Această schimbare se poate face doar la punctul de control de la Peștera, unde cele două curse se despart și numai după informarea unui oficial de cursă!

Modificarea opțiunii este valabilă și pentru echipe unde, spre exemplu, unul dintre echipieri poate continua cursa de 100 km, iar celălalt pe cea de 50 km sau amândoi pot trece la cea de 50 km, alergând solo.

Aceasta modificare favorizează misiunea celor aflați în dificultate, permițându-le să obțină medalia de finisher și punctele pentru UTMB puse in joc. Nu trebuie ignorată nici satisfacția de a termina totuși o aventură de weekend și nu de a ”bifa” un abandon nedorit!

Deoarece mulți dintre cei înscriși la ediția de anul trecut au avut dificultăți în a-și procura sacul de supraviețuire din folie, organizatorii au decis să accepte varianta unei folii simple de supraviețuire în kitul de start.

Organizatorii recomandă totodată folosirea busolelor clasice în locul celor existente ca aplicații pe telefoanele mobile, care devin inaccesibile în cazul descărcării bateriei.

Tot în sfera recomandărilor intră și pregătirea de către concurenți a unor articole suplimentare de echipament  – îmbrăcăminte, bețe etc – având în vedere posibilele condiții meteo dificile și temperaturi scăzute la data concursului.

Ambele curse au suferit o mică modificare a traseului pe ultimii 4 km, care se vor alerga pe Muchia Grajdului în loc de asfalt. Vezi în acest sens hărțile traseelor de pe site, iar hărțile track GPS vor fi puse la dispoziția concurenților în timp util.

Cei interesați să-și ofere serviciile ca voluntari sunt rugați să contacteze organizatorii în cel mai scurt timp posibil pe adresa: transilvania100k@yahoo.ro.

Situația înscrierilor. Până în prezent sunt peste 130 de concurenți înscriși. În kitul de participare vor intra tricouri tehnice, hărți, fluiere etc. Termenul limită de înscriere este 8 mai 2015.

La fel ca anul trecut, concurenții români beneficiază și anul acesta de o reducere considerabilă la plata taxei de înscriere. Alte detalii și orice alte modificări survenite vor fi aduse la cunoștință celor înscriși prin e-mail sau telefon.
Nu uitați nici de tombola de pe pagina de Facebook a evenimentului, unde sunt puse la bătaie ca premii 5 tricouri tehnice personalizate. (P)

Comments

comments

Previous

Două de la Alba Iulia

Next

Printre ciudați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also