duminică, noiembrie 24 2024

Centrul vechi al Bucureștiului a devenit pentru câteva ore o nouă pistă pentru alergători.

OldTown

de Florin Popa

La o cursă cronometrată prin Centrul Vechi al Bucureștiului te duci cu un morman de prejudecăți, mai ales după ce citești în regulamentul oficial că ”accesul pe aleile pe unde se vor desfășura probele NU va fi restricționat, dar va fi atenționat prin benzi de marcare”. Benzi de marcare și voluntari împotriva cohortelor de petrecăreți, turiști, cerșetori și gură-cască? Suntem sorțiți eșecului…

Ba bine că nu! Prima cursă de alergare prin Centrul Vechi al Bucureștiului s-a desfășurat foarte bine, fără incidente și cu un indice de satisfacție foarte ridicat.

Desigur, nu a fost totul perfect. Pe tronsoanele înguste, trecătorii concurau cu alergătorii pentru prioritatea de trecere, iar de-a lungul zonelor cu terase, sportivii au fost nevoiți să treacă prin valuri de fum de țigară produs de către mesenii matinali.

Însă toate aceste mici inconveniente au fost compensate de o organizare impecabilă, de un grup de voluntari inimoși și bine pregătiți, precum și de o vreme excelentă pentru alergare: soare, 15 grade și pale sporadice de vânt. Și apropo de vânt, când îi auzi șuieratul neputincios la nivelul acoperișurilor, mulțumești zeilor pentru că ai o cursă la adăpostul clădirilor. Deci bilă albă pentru Old Town Race.

Traseul a constat în repetarea unei bucle lungi de 2,5 kilometri, de patru ori (pentru cursa de 10 kilometri) respectiv două ori (pentru cursa de 5 kilometri). Traseul a avut o diferență de nivel neglijabilă, pe piatră cubică, cu multe schimbări de direcție, majoritatea la 180 de grade.

Evident, nu a fost un traseu propice dărâmării de recorduri, dar totu;i complex și deloc plictisitor. În plus, organizatorii au pus la dispoziția participanților o aplicație de Facebook care, cu ajutorul fotografilor profesioniști prezenți pe traseu, a umplut albumele foto ale alergătorilor cu zeci de instantanee din timpul cursei – toate personalizate, bazate pe numărul de concurs.

O altă surpriză plăcută a fost oferită de către Andrei Roșu, care a donat spre licitare, la finalul cursei, câteva din tricourile tehnice strânse pe parcursul triatloanelor și maratoanelor la care a participat, plus un antrenament ”one to one”. Suma strânsă (2.300 de lei) a fost donată către organizația „Școala de Valori”.

Clasamentele finale pot fi vizionate aici, iar pentru cei care au ratat ocazia de a transpira pe străzile istorice ale Bucureștiului, organizatorii au promis o reeditare în toamna anului 2014. Până atunci, antrenamente fructuoase!

Florin Popa este antrenor de fitness și alergător recreațional

Foto: Diana Oros

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt. A început sarabanda!

Next

Cernica Spring Trail Running

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also