duminică, iulie 14 2024

Ce ar fi de spus despre cele mai importante evenimente de alergare din week-endul 11-12 august

# Am relatat cîte ceva despre Campionatul European de Atletism (vezi aici și aici). Ar mai fi de adăugat că cel mai bun rezultat al României a fost un loc patru în proba triplusalt, prin Andreea Panțuroiu, care a sărit 14,38 m, la doar șase centimetri de medalia de bronz. Altfel, mai merită amintit locul 7 obținut de Ancuţa Bobocel în proba de 5000m, cu un timp de 15min:16.13sec (record personal) sau aceeași clasare a ștafetei feminine de 4x400m. Mai multe detalii pe site-ul Federației Române de Atletism.

Să mai spunem că la Europene a uimit faptul că medalia de aur în finala probei de 1.500 metri a fost cîștigată de norvegianul Jakob Ingebrigtsen, cu un timp de 3min:38.10sec. Nu timpul impresionează, ci faptul că nordicul are doar 17 ani, devenind cel mai tînăr câştigător al unei medalii de aur în istoria Campionatelor Europene de atletism.  

Foto: Ioan Pan

# Hit the Egg. A doua ediție a unui concurs desfășurat în munții Suhard, zona Dornelor, ce atinge și vîrful Oușoru. Două probe: 25km (+1200m) și 45km (+2100m). În proba mai lungă, numită de maraton, cei mai rapizi au fost Liliana Nițu – 5h:35min:15sec și respectiv Gabriel Bularda – 3h:56min:28sec. În cursa de 25km, primii au fost Nicolae Bălan – 1h:58min:23sec și respectiv Natalia Zbîrnea – 2h:24min:45sec. Toate rezultatele se găsesc aici.

# Oslea Night Ridge. Chiar dacă nu e singura competiție de noapte din România, e totuși unică prin faptul că organizează două curse distincte, și deloc ușoare, în aceeași zi. Probe: Vertical Race Piatra Iorgovanului, un traseu de vertical race solicitant, cu urcare de 3,6 km și 800m diferență de nivel. Apoi cine se mai simte în puteri (și nu sunt deloc puțini aceștia) poate lua startul seara la Oslea Night Ridge, o alergare de noapte lungă de 14,2 km și cu 900m diferență de nivel. Să spunem că la fete ambele curse au fost cîștigate de Ingrid Mutter, în timp ce la băieți victoriile au fost împărțite de Cristian Moșoiu și Gyorgy Szabolcs Istvan . Rezultatele ediției din acest an sunt disponibile aici și aici.

Comments

comments

Previous

Raiffeisen Runners. Caterina Tudorache

Next

Recomandare. Semimaratonul Plopeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also