duminică, februarie 25 2024
Despre ultimele alergări: la Cercul Polar, prin Spania și pe la noi

# Avram Iancu (foto sus) a devenit al patrulea român care a reușit să termine ultramaratonul 6633 Artic Ultra. Pe 16 martie, după circa 206h:30min de la start și după circa 615 km parcurși în condiții arctice el a ajuns la finiș, terminînd al treilea (clasamentul oficial nu a fost încă publicat, este posibil ca Avram Iancu să mai coboare o poziție. Detalii mai jos).

În acest an 6633 a fost cîștigată de australianul Paul Watkins, doar alți cinci concurenți terminînd (au mai fost alte nouă abandonuri). Ediția din acest an s-a individualizat printr-un incident ieșit din comun: un concurent din Franța și-a incendiat sania pentru a nu îngheța. El a fost ulterior ajutat de alți doi competitori, printre care și Watkins, timpii acestora urmînd să fie reduși cu perioada aferentă  petrecută cu ajutorarea. Clasamentul final va fi disponibil aici.

# Din nou succes al alergătorilor montani la „Carrera Alto Sil” (Spania), competiție ajunsă la cea de-a XI-a ediție. Denisa Dragomir a cîștigat – pentru a treia oară consecutiv – proba de 44km (+2700m) a competiției (în 3h:15min), în timp ce Ingrid Mutter (3h:30min) s-a clasat pe locul 2. Vezi și foto de mai jos. La băieți,  Szabolcs Gyorgy a venit pe locul șapte. Anul trecut, Mutter și Gyorgy se impuseseră în proba de 31km a concursului. Pentru victoria sa, Denisa Dragomir a primit 1.000 euro iar Ingrid Mutter jumătate din această sumă. Mai multe detalii aici.

# A cincea ediție a Crosului pentru Viață a avut loc pe 16 martie ȋn Parcul IOR din București. Au fost 84 de finișeri în proba de 21 km, care a fost cîștigată de Robert Necula – 1h:19min:32sec și respectiv Maria Magdalena Velișcu – 1h:47min:11sec. În cursa de 10 km, unde au fost 185 de finișeri, cei mai rapizi s-au dovedit Cristian Luțic – 38min:00sec și respectiv Mariana Cristea – 45min:23sec. Concursul a avut și un cros de 3km. Toate rezultatele se găsesc aici. Crosul pentru Viață a avut și o componentă umanitară, fondurile strînse din donații urmînd să fie direcționate către Centrul de consiliere pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Ȋmpărăteasa” ȋn scopul derulării campaniei „Sprijin pentru femeile și familiile aflate ȋn situație de criză (sarcină neașteptată, violență, abuz, impas material sau locativ).

# Aproximativ 800 de alergătoare cu peruci colorate au participat, pe 16 martie, la Crosul Divelor, o competiţie caritabilă, desfăşurată în Parcul Central din Cluj, la care s-au strâns bani pentru copii şi tineri care fac dializă. S-a alergat pe distanțe de 2km și respectiv 6km. 20% din taxa de participare de 50 de lei a fost alocată Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Grădinaru”, iar banii adunaţi vor ajuta 70 de copii şi tineri dependenţi de dializă să meargă într-o tabără în Italia.

Comments

comments

Previous

6633 Arctic Ultra. O victorie pentru MagiCAMP

Next

Canicross și în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also