sâmbătă, decembrie 2 2023
Aparent întîmplător, a fost un week-end (10-11 noiembrie) al concursurilor pe distanțe mai scurte
Foto: Crosul de Noapte

# Crosul de Noapte. A deschis de fapt week-endul, desfășurîndu-se pe 9 noiembrie, la Cluj, în Parcul Central. Ajunsă la a 13-a ediție, competiția a strîns la start peste 900 de participanţi, în ciuda unei temperaturi cu puţin peste zero grade. Două probe: 4km și respectiv 10km. Mai multe detalii aici.

# Crosul 15 Noiembrie. Ajuns la a 29-a ediție, acest concurs desfășurat la Brașov a dobîndit de anul acesta o mai mare relevanță internațională. Astfel, au fost invitați mai mulți sportivi străini competitivi, plus cei din loturile naționale ale României, traseul a fost omologat, cu arbitrii profesioniști, transmisie live etc. Au fost puțin peste 500 de participanți (dintre care 226 sportivi legitimați) care au parcurs un traseu de 5km, cel pe care s-a desfășurat și protestul anti-comunist din 1987.

Cei mai rapizi băieți au fost Rinas Akhamedeev (Rusia) – 13min:45sec, Nicolae Soare – 13min:46sec și Sebastian Udo Hendel (Germania) – 13min:52sec. La fete, primele au fost româncele Ancuța Bobocel – 15min:12sec și Roxana Bîrcă – 15min:37sec, urmate de kenyanca Ruth Mbatha – 15min:50sec. Toate rezultatele sunt disponibile aici.

# Cursa de o milă. De fapt, a fost o competiție – aflată la debut – numită Bucharest Urban Athletics, care a inclus alergări pe șosea pe distanțele de o milă (1609m), 800m și 400m, plus family run. Am avut deja o relatare de la fața locului, dar să mai spunem că au fost aproape 300 de participanți, cei mai rapizi pe distanța de o milă fiind Julian Ranc – 4min:08sec și Claudia Bobocea – 4min:56sec. Rezultatele complete sunt aici.

Crosul 15 Noiembrie Brasov 2018 – Ancuta Bobocel from MD EVENTS on Vimeo.

# Run the Lift. Ediția a doua a acestei inedite curse de ”vertical race” desfășurată la poalele Parîngului. Circa 170 de sportivi au încercat să se ia la întrecere cu telescaunul de pe pîrtia de schi. Distanța de parcurs: circa 2,5km, cu o diferență de nivel pozitivă de 615 metri. Alergătorii au luat startul în mai multe grupe, fiecare având ca reper propriul telescaun, care se deplasa cu 1,5m/s, drept etalon. În cele din urmă, doar patru participanți au reușit să treacă linia de finiș înainte ca telescaunul să-i depășească.

Cel mai bun timp a fost realizat de către Gyorgy Szabolcs Istvan – 20min:56sec (nou record al cursei), în timp ce cea mai rapidă dintre fete a fost Ingrid Mutter, care a reușit să ajungă la finiș în 28min:00sec. Clasamentul final este aici.

# Și, după știința noastră, a mai fost Crosul uniFEST, desfășurat pe distanța de 5,8 km în Parcul Herăstrău din București. Detalii aici.

Comments

comments

Previous

Mese pline, dar iar am ratat podiumul…

Next

Pegas te pune în lumina reflectoarelor de Black Friday (P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also