miercuri, decembrie 6 2023

A fost lansat site-ul oficial al Maratonului Internațional București, competiție care se va desfășura pe 9 octombrie 2011. Mai sunt așadar 210 zile pînă la această cursă, însă mă bucură faptul că pregătirile au început deja, semn al unei abordări profesioniste. În plus, MIB are cîteva noutăți importante anul acesta.

Noutăți ar fi:
– Competiția se va numi oficial Maratonul Internațional București. După ce a fost obținut dreptul de folosire a acestei titulaturi, cred că se va prelua și palmaresul edițiilor anterioare, astfel încît ediția de anul acesta să fie a 16-a a MIB.

– S-a schimbat sloganul, care a devenit „Aleargă pentru sănătate„. Cel vechi era „Aleargă pentru tine”.

– Sunt două adrese ale site-ului oficial: www.bucharest-marathon.com și www.bucuresti-maraton.ro, diferențiate pentru audiența internă și cea internațională.

– S-au introdus sectoarele de start în funcție de timpii anteriori. Astfel, pentru maraton există sectorul atleților de elită, apoi cel al alergătorilor cu timpi între 2h:15min și 3h:59min, iar ultimul sector pentru cei cu timpi de peste 4h.

Probele rămîn aceleași (maraton, semi-, ștafetă maraton, cursa scaunelor cu rotile, cursă populară 4km), cu singura diferență că BIM Cursa Copiilor (un cros pe distanța de 1 km) ar urma să aibă loc pe 8 octombrie. 

– Au fost anunțate și premiile în bani. Cîștigătorii maratonului, atît la feminin cît și la masculin vor primi cîte 3000 de euro. La semi-maraton sunt de 500 de euro. Se premiază primele cinci poziții. Noutatea acestei ediții este legată de faptul că se vor premia (cadouri și servicii) și premii trei atleți veterani la fiecare din categoriile 35-40 ani, 41-45, 46-50, 51-60, peste 61 de ani.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Comments

comments

Previous

Fartlek

Next

Serata alergătorului – ediția 2. Și un cîștigător

5 comments

  1. Ma bucura noutatile 😀
    Pacat insa de site, sincer imi placea mai mult cel vechi.
    In plus din ce am vazut nu exista varianta in limba engleza (si pe domeniu.com apare tot in romana)

  2. Nu stiu cum se fac impartirile la alte maratoane din afara tarii dar mi se pare prea aglomerat sectorul C, in rest numai de bine ! 🙂

  3. Maratonul Bucuresti ramine inca unul mic, de aceea impartirea s-a facut intr-un interval de timp mai mare decit se obisnuieste la cursele internationale. Parerea mea e ca nu o sa fie totusi aglomeratie peste masura.
    Marian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also