Pe scurt. Ultimele rezultate
Alergare pe cele mai înalte vîrfuri ale României. Plus alte cîteva informații
2×2 Race
Este una dintre cele mai dificile curse din România, fie doar pentru faptul că se desfășoară la peste 2000m altitudine și presupune atingerea Negoiului și a Vf. Moldoveanu, vîrfurile cele mai înalte din țară. 2×2 Race, căci despre acest concurs e vorba, a ajuns la a șasea ediție. Vremea a fost ceva mai bună decît de obicei, dar asta nu înseamnă că nu au lipsit incidentele, printre care și faptul că un elicopter SMURD a trebuit să intervină pentru evacuarea unei maratoniste, care a suferit fracturi la nivelul membrelor după ce a căzut în zona Turnul Paltinului.
Altfel, atmosfera obișnuită – cu mult entuziasm și adrenalină – la astfel de concursuri. Circa 400 de alergători la start, dar s-au înregistrat destul de multe abandonuri. În cursa cea mai lungă, 2X2 RACE (aproximativ 46km lungime, cu 4200m diferență pozitivă de nivel), cîștigători au fost Viorel Pălici – 6h:50min:34sec și respectiv Adriana Ploșniță – 9h:27min:36sec. În cursa X2 RACE (18km lungime și 1800m diferență pozitivă de nivel) cei mai rapizi au fost Cristian Moșoiu – 2h:33min:00sec și respectiv Iwonka Januszyk (Polonia) – 3h:08min:38sec. Toate rezultatele sunt disponibile aici.
2X2 Race. Foto: Hila Tibi
Maratonul Recunoștinței
Ediția a șaptea a”Maratonului Recunoștinței”, care s-a desfășurat pe 17 august în județul Bacău, a omagiat luptele și jertfele armatei române date pe Valea Oituzului, Valea Trotușului și Valea Cașinului. Competiția de maraton a fost cîștigată de Ștefan Sălăgean, iar la semimaraton cei mai rapizi au fost Natanael Rotaru și Emilia Cristea. Mai multe detalii se găsesc aici. Să mai spunem că data de 17 august nu este aleasă întîmplător, în această zi, în 2008, Constantina Diţă devenind campioană olimpică în proba de maraton la Olimpiada de la Beijing.
Maratonul Ursoii
Sunt de admirat, zicem noi, concursurile precum cel de mai sus, dar și cel despre care vom vorbi în continuare. E vorba de competiții cu puțini participanți, cu tradiție însă și făcute obligatoriu cu suflet. La fel e și Maratonul Ursoii (unde se aleargă însă cel mult distanța semimaratonului), care a ajuns la a 12-a ediție și unde au fost nici mai mult, nici mai puțin decît zece finișeri. La masculin a cîștigat un alergător experimentat, Miklos Artur – 1h:15min:12sec, iar la feminin Nicoleta Sasu – 1h:45min:36sec (pentru prima dată în istoria concursului s-a putut încropi un podium la fete). Să nu uităm să spunem, se aleargă la Ieud, în Maramureș. Mai multe detalii aici.
Triatlon Fără Asfalt
De data aceasta la munte, într-o zonă foarte frumoasă, în apropierea stațiunii Cheia în județul Prahova. Concursul de triatlon e unul necompetitiv, dar rămîne și apreciat pentru cîteva lucruri: e fără taxe de participare, la finiș te așteaptă sarmale onctuoase, la ceaun, se poate campa pe dealurile subcarpatice, are o atmosferă prietenoasă. Trebuie să spunem că cel mai rapid a fost Ciprian Bălănescu, iar rezultatele complete sunt aici.