luni, iunie 24 2024

A treia ediție a Maratonului Recunoștinței se va desfășura pe 25-26 iulie, la Roșia Montană.

RM
Sub deviza ”Natura e o ființă vie – spune da drepturilor naturii”, asociația Pachamama România, organizatoarea evenimentului, în colaborare cu Consiliul Județean Alba, își propune să ofere mai mult decât un concurs de alergare, inclusiv  o ocazie de a vizita Roșia Montană și de a-i cunoaște pe localnici.

”Pachamama România va promova la Roşia Montană drepturile naturii şi printr-o acţiune spirituală denumită generic „a running prayer”. Astfel, pe de o parte vom simţi sentimentul interconectivitatii între noi şi tot ceea ce ne înconjoară, iar pe de altă parte vom aprofunda sentimentul responsabilităţii pe care îl avem faţă de generaţiile viitoare. Vom alerga împreună nu neapărat pentru performanţă fizică, dar mai ales pentru a transmite sentimentul nostru de iubire şi recunoştinţă faţă de localnici, strămoşii acestor locuri şi natura vie,” se arată într-un comunicat de presă.

Cele două zile ale Maratonului Recunoştinţei încep sâmbătă 25 iulie cu cursa de un kilometru pentru copii. A doua zi a competiţiei va cuprinde trei curse distincte pentru adulţi: maraton (42,195km), semimaraton (21km) și proba de 10 km.

Toate cele trei probe vor începe la ora 7.30. Pe parcursul celor trei curse pot fi descoperite monumentele naturale ale zonei: Piatra Corbului, Piatra Despicată, Tăul Cornei, Tăul Brazi şi nu în ultimul rând Masivul Cârnic.

Înscrierea la toate probele concursului se poate face online până la data de 23 iulie 2015. Toate detaliile necesare participanţilor şi voluntarilor sunt disponibile acum pe noul website www.rosiamontanamarathon.ro

Comments

comments

Previous

Ruptură de menisc

Next

Un bazar. Bazarul pe roți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also