joi, iulie 18 2024

Echipele României care au participat la ultima competiție majoră de atletism a anului au obținut rezultate modeste

# 8 decembrie. Bela Vista Park, o zonă verde de la periferia Lisabonei. Aici s-a desfășurat a 26-a ediție a Campionatelor europene de cros Spaar. La start, 602 atleți din 40 de țări. Alergătorii ruși concurează individual cu statut neutru, țara lor fiind suspendată pentru implicare în dopaj.

Se aleargă individual și pe echipe, la seniori, tineret și juniori. Cea mai tînără participantă a fost Greta Varga (Ungaria, 15 ani și 354 zile la ora startului), în timp ce cel mai vîrstnic a fost Maurice Turnock (Gibraltar, 45 ani și 218 zile). Irlandeza Fionnuala McCormack a participat pentru a 16-a oară la Europene.

# România a avut un lot format din 13 sportivi (opt fete și cinci băieți), cu echipe complete la senioare și junioare (U20), plus echipă de tineret (U23). Traseele de concurs au avut lungimi între 6km și 10,2km, pe un traseu cu o diferență de nivel consistentă pentru acest gen de cursă.

# Echipa feminină de senioare s-a clasat în final pe locul 9 (din zece țări care au punctat), cu următoarele rezultate individuale: Roxana Bîrcă – loc 19 (28min:54sec), Claudia Prisecaru – loc 24 (29min:07sec) și Adela Bălţoi – locul 50 (32min:07sec). Julia Augsburger a abandonat.

Titlul de campionă europeană a revenit turcoaicei naturalizate Yasemin Can – 26min:52sec. Toate rezultatele sînt disponibile aici.

La seniori a cîștigat surprinzător suedezul Robel Fsiha (în fapt și el un alergător de origine eritreeană) care a terminat înaintea altor doi sportivi cu origini est-africane, turcul Aras Kaya și italianul Yemaneberhan Crippa. Rezultatele finale se găsesc aici.

Să revenim însă la rezultatele sportivilor români. La tineret masculin, echipa a fost penultima, locul 14, iar la nivel individual Adrian Garcea s-a clasat pe 41, Andrei Rusu – locul 52, Mihai Cochior – locul 73, Marius Turcu locul 80, iar Laviniu Chiş a abandonat.

Echipa de junioare a fost a 13-a din 16 selecţionate. La individual, Helen Nagy Păcurariu s-a clasat pe locul 44, Mădălina Sîrbu pe 67, Angela Olenici pe 78, iar Georgiana Spiridon (LPS-Poli Iaşi) a fost penultima, pe locul 92. Mai multe detalii sînt aici.

Comments

comments

Previous

Alergări umanitare

Next

Pe scurt. Băneasa Race

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also