miercuri, aprilie 17 2024

# Astăzi, în mai multe localități din țară sunt anunțate proteste împotriva deciziei actualului guvern de a opri procedura de includere a Roșiei Montane pe lista Patrimoniului mondial UNESCO.

# Motivul stopării? România este în plin proces de arbitraj cu Gabriel Resources, acționarul majoritar Roșia Montană Gold Corporation, care cere despăgubiri de 4,4 miliarde de dolari pentru blocarea proiectului aurifer. Înscrierea Roșiei Montane în lista Patrimoniului UNESCO ar însemna de facto interzicerea oricărei activități economice care ar aduce atingere patrimoniului cultural din localitate, inclusiv demararea vreunei exploatări miniere pentru extragerea zăcămintelor de aur și alte metale prețioase.

# Oricum, între 24 iunie și 4 iulie, la Bahrain, se decide dacă Roșia Montană va intra sau nu pe lista Patrimoniului UNESCO.

# Pînă atunci, pe 23 iunie puteți alerga la a VI-a ediție a Roșia Montană Maraton, un eveniment care îmbină sportul, spiritualitatea, natura și cultura.

Începând cu această ediție, concursul face parte din Circuitul Carpaților.

Detalii despre înscriere: www.rosiamontanamarathon.ro/inscrieri/

# Pe lângă alergarea pe frumoasele cărări ale locului, în trei probe (maraton, semimaraton și cros 10km) participanții pot lua parte și la alte activități ecologice, sociale și culturale care le pot oferi o experiență de neuitat. Mai multe detalii aici.

# Și imagini de la ediția de anul trecut

Comments

comments

Previous

Atenție la hidratare. Și la răcorire

Next

Vești bune pentru ”Harukiști”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also