sâmbătă, iunie 15 2024

Brăileanul Ilie Victor a reușit recent să străbată cinci state americane, iar apoi Venezuela pentru a-și adăuga noi maratoane în palmares. A ajuns la 154.

Ilie Victor

În perioada 27 ianuarie – 24 februarie, brăileanul Victor Ilie a participat la şase maratoane, cinci în tot atâtea state din SUA şi ultimul în Venezuela, relatează Obiectiv de Brăila.

Prima cursă a alergat-o pe 27 ianuarie, la Miami (Florida) unde s-a clasat pe primul loc la categoria sa de vârstă (60-65 ani) din 74 de sportivi prezenți. Ilie Victor a realizat aceeaşi performanţă atât pe 2 februarie, la Arizona Marathon cât şi pe 9 februarie, la Mississippi River Marathon.

O săptămână mai târziu s-a clasat pe locul trei la categorie în cadrul Marathon Myrtle Beach din Carolina de Sud. În ziua următoare, pe 17 februarie, trebuia să fie în Alabama, pentru un nou maraton. Numai că a avut parte de peripeții, care riscau să îi pună participarea în pericol.

„Am ajuns la aeroport, m-am îmbarcat, dar aeronava nu a mai decolat spre Birmingham (Alabama) din cauza zăpezii care începuse să cadă. Foarte târziu în noapte am găsit un bilet pentru o rută ocolitoare. Am aterizat într-o localitate aflată la 200 de kilometri de Birmingham şi am parcurs această distanţă cu taxiul. Am reuşit să ajung cu o oră şi ceva înainte de start şi, obosit după acel episod nedorit, am ocupat doar poziţia a şasea la Mercedes Marathon în Alabama”, a spus Ilie Victor.

Pe 24 februarie, alergătorul brăilean a terminat al șaselea maraton consecutiv în mai puțin de o lună, la Caracas. Era al 154-lea maraton din carieră.

Comments

comments

Previous

Ultra Trail Făgăraș. Filmul

Next

9.58

5 comments

 1. Lasa Florine, nu minimiza performanta lui Nea Ilie, asa autentica sau nu, cum e ea.
  Locul intai la categorie in Florida, in Arizona si pe Mississippi River sunt convins ca i-a facut pe multi americani sa se repeada pe Wikipedia sa vada unde dracu e Romania aia de unde vine unul si-i bate asa, in serie.
  Toata stima pentru prestatia relatata de tine, dar nu cred ca a existat nici macar o singura persoana care sa fi fost incitata de ea sa caute pe harta Tinutul Secuiesc, de exemplu.
  Bravo Nea Ilie, esti un alergator extraordinar. A inceput o cursa de urmarire la numarul de maratoane, dar in viitorul apropiat ramai in frunte cu siguranta.

 2. Bravo domnule Ilie! Conditia dumneavoastra fizica merita toata admiratia. De vointa si pasiune nici nu mai vorbesc. Va felicit si ne auzim peste alti 30 de ani cand voi ajunge si eu la varsta dumneavoastra. Cu mica si marea diferenta ca eu nici macar nu ma voi apropia de numarul de maratoane alergate de dvs pana acum, iar dumneavoastra veti ajunge probabil intre timp la 300. 🙂
  Multa sanatate!

 3. Simon, stirea de fata nu mentioneaza o performanta singulara, ci doar consemneaza ce a mai alergat Ilie Victor in ultima vreme si faptul ca a trecut pragul a 150 de maratoane.
  Altfel, tot el a mai alergat sase maratoane intr-o luna in anul 2006.

 4. Aveti dreptate. Eu vreau doar sa incurajam pe cei care fac lucruri frumoase si unice chiar in tara noastra. Chiar Ilie Victor a facut asta. In plus stiu sigur ca el nu se lauda cu performatele lui de nici un fel. E vorba despre ce transmitem noi mai departe. Daca ar fi aparut un articol (si in alta parte decat pe blog-ul meu) despre reusita lui Liviu (care in plus, e si un minunat povesitor) n-as mai fi comentat de loc. Americanii care se uita pe harta nu cred sa ajute prea mult pe alergatorii romani, insa 6 maratoane romanesti facute (unele cu mari eforturi) mentionate intr-un singur loc, pot insemna ceva pentru pasionatii de alergare de la noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also