luni, noiembrie 25 2024
Competitiv, inedit sau umanitar. Cum, cine și pe unde s-a alergat
Foto: Crosul 15 noiembrie

Competitiv

# A 30-a ediție a Crosului 15 noiembrie. Circa 2000 de participanți. La elite, cei mai rapizi au fost Nicolae Soare – 13min:31.09sec și respectiv etiopianca Alemitu Tariku – 15min:30.60sec. Timpul lui Soare este foarte bun, ar putea fi un nou record național pe distanța de 5.000m, dar rezultatul nu este validabil deoarece traseul are o înclinare prea mare. Toate rezultatele se găsesc aici.

# Outrun the Lift. La a treia ediție a acestui eveniment, doar trei alergători – dintr-un total de puțin peste 100 – au reușit să ”învingă telescaunul” și să parcurgă un traseu din stațiunea Parîng sub un timp de 25min. Ei au reușit astfel să fie mai rapizi decît telescaunul care parcurge cei circa 2,5km ai traseului ce urcă de la 1070m la 1685m. Cei trei au fost, în ordine, Gyorgy Szabolcs (21min:11sec), Viorel Pălici (21min:44sec) și Gabriel Bularda (23min:40sec). La fete, cea mai rapidă a fost Ingrid Mutter (25min:48sec). Toate rezultatele aici.

Și imagini cu primii băieți

# Maratonul, semimaratonul și crosul Aradului. Numele competiției, aflată la a noua ediție, spune cam totul despre formatul acesteia. Au fost 357 de alergători la cursele competitive, plus alți vreo 700 de participanți la o cursă de sub 1km. La maraton cîștigători au fost Olga-Iulia Ghinga – 3h:18min:14sec și respectiv Petre Mitru – 2h:53min:28sec. La semimaraton cei mai rapizi s-au dovedit Isabela Claudia Bugari – 1h:30min:13sec și respectiv Nicolae Bălan – 1h:15min:22sec. Toate rezultatele se găsesc aici.

Inedit sau umanitar

# Ștefan Tudor a reușit să termine cu bine un proiect intitulat ”De la Zero la Moldoveanu”, respectiv parcurgerea – timp de aproape șapte zile a unui traseu ce a plecat din Năvodari (altitudine 0) și a ajuns pe Vf Moldoveanu (+2544m). Acesta a parcurs în prima parte a traseului circa 80km pe zi. La început, Tudor a fost însoțit de un alt temerar, Mihai Nenciu, care în a cincea zi a renunțat, din cauza unei accidentări, fiind înlocuit pe ultima parte a traseului de George Tudor. Mai multe detalii pe pagina FB a proiectului.

# Treizeci de persoane au parcurs pe 16 noiembrie cei circa 70km dintre podul Anghel Saligny din Cernavodă și Mamaia în cadrul unei inedite inițiative, ”Alerg pentru unirea de la Marea Neagră”, eveniment ce își dorește marcarea unirii Dobrogei cu România. Reamintim că unirea / alți istorici vorbesc de alipirea Dobrogei la Regatul României s-a petrecut în 1878.

# Iulian Rotariu, care în viața civilă este pompier la Botoșani, a cîștigat o cursă multi-day, de 220km, în Mozambic. Concursul, numit Ultra Africa Race – Canal Adventure, a durat cinci zile, iar la start s-au aflat 16 alergători. Mai jos, imagini de la final. Rotariu a alergat în scop caritabil, încercînd să sprijine activitatea Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani.

# George Baltă, un fost rugbist, care acum este sportiv în scaun cu rotile, plus un realizator radio (Memo Vrînceanu), un blogger de parenting (Daniel Osmanovici) și un IT-ist (Andrei Gligor) au parcurs, pe 16 noiembrie, distanța tur-retur București-Ploiești în cadrul proiectului 100k Walk. Inițiativa lor este una umanitară, propunîndu-și să strîngă fonduri pentru copiii din cadrul Autism Voice. Mai multe detalii despre eveniment aici.

Comments

comments

Previous

Excelent la Mondialele de alergare montană

Next

Băneasa Race. Aleargă cu renii moșului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also