joi, aprilie 18 2024

Peste 14.000 de participanți, din mai bine 60 de țări, au alergat la cea de-a cincea ediție a OMV Petrom Semimaratonul București, informează Bucharest Running Club (BRC).

Se

Învingătorul semimaratonului a fost kenyanul Birech Cosmas Jairus Kipchoge cronometrat cu un timp de 1h:02min:30sec, urmat de către conaționalii săi Makau Nicholas Mulinge – 1h:02min:52sec şi Kemoi Daniel – 1h:03min:06sec.

La proba feminină, Arissi Dire Tune din Etiopia a câştigat primul loc, terminând cursa în 1h:13min:24sec. Pe doi a venit kenyanca Chesang Sheila Jepkosei – 1h:13min:25sec. iar pe trei etiopianca Yigezu Belainesh Shifera – 1h:14min:27sec.

La Cursa individuală Volkswagen 10,5 km, câştigători au fost românii George Preda 33min:50sec şi Denisa Dragomir – 39min:41sec. Cursa Ștafetă Vodafone a fost cîştigată de echipele din România, Sporter Run și Team 1- echipa formată din Alexandru Corneschi, Ionuț Zaizan și Marius Ionescu, acesta din urmă fiind atletul care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio.

Cursa Populară Mega Image a fost câștigată de Florin Anghel și Florentina Buga, iar pentru prima dată la Semimaratonul București a avut loc Cursa Adolescenților, câștigată de către Filip Țuțu la băieți și de Gabriela Caraiani la proba de fete.

Federația Română de Atletism a organizat în premieră la acest eveniment, Campionatul Național de Semimaraton, seniori, tineret și juniori, masculin și feminin. Campioni naționali au devenit Nicolae Soare – 1h:06min:25sec și respectiv Andreea Piscu – 1h:16min:26sec.

Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Au fost oferite 50 de premii în bani, în valoare totală de 30.000 de euro precum şi sute de premii în produse oferite de sponsorii şi partenerii evenimentului.

Comments

comments

Previous

Hipotermie. Ce s-a întîmplat totuși la EcoMarathon?

Next

Record! Record la... saune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also