joi, iulie 18 2024

La prima vedere, s-ar părea că americanii au găsit o soluție pentru frigul de afară: maratoanele în aer liber au fost înlocuite cu alergări în sală. Numai că acest lucru a devenit aproape o modă, reiese  dintr-un articol publicat de Wall Street Journal.

Numărul maratoanelor organizate în săli a crescut foarte mult în ultimii ani. Pentru unii, participarea la astfel de competiții este specială. Cum pentru ei nu mai reprezintă o provocare nici numărul maratoanelor alergate,
nici distanțele mai mari de 42 de km, găsesc satisfăcător pentru propriul ego să alerge cît mai multe tururi în sală. Se poate ajunge astfel și la 150.

Dintre regulile inedite ale maratoanelor în sală am reținut:
– scuipatul în timpul alergării este interzis. Totuși acest lucru se poate face în recipiente speciale, așezate pe traseu
– sensul de alergat se schimbă la fiecare 30 de minute, pentru a se evita astfel accidentările.

Pe de altă parte, maratoanele de interior au numeroase avantaje:
– sunt curse mult mai ușor de organizat. Și mult mai ieftine, totodată.
– duc la o rată mai mare de prietenie printre participanți. Vă dați seama, te întîlnești de atîtea ori cu aceiași alergători încît e imposibil să le uiți fața…
– permit și atleților amatori să își treacă în palmares victorii. Asta deoarece astfel de curse nu sunt de interes pentru alergătorii profesioniști.

– îți permit să alergi și în sezonul rece când numărul maratoanelor e mai mic. Îți poți îmbogăți astfel palmaresul. Unii americani pot acum să alerge mai repede cîte un maraton în fiecare stat al SUA. Alții pot să își treacă în palmares că au mai alergat un maraton al cărui nume începe cu altă literă a alfabetului. Un maraton menționat în articolul din WSJ se numește „Zoom! Yah! Yah!” și e un maraton foarte căutat, pentru că foarte puține încep cu litera Z.

PS – Noi la Ro Club Maraton am decis să mergem contra curentului și duminică 30 ianuarie organizăm alergări în aer liber: cros și semi-maraton. Chiar dacă o să fie mai frig sau zăpadă, alergăm la Gerar.

Comments

comments

Previous

Respirația. Un fel de ghid

Next

Gata, pariurile pot începe!

2 comments

  1. … si cine ne impiedica pe noi sa ne cautam o sala la fel de mare!? uite, de exemplu — ca sa-ti dau idei, Gabi! — s-ar putea ‘face’ un circuit intr-un Mall!
    cum ar fi cel din bd. Timisoarei colt cu str. Brasov…
    🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also