sâmbătă, iulie 13 2024

– Circa 250 de alergători au luat startul sâmbătă 19 mai la prima ediție a maratonului Brașov. În ciuda numelui, competiția a inclus o cursă de circa 21 de kilometri și un cros, desfășurate în centrul orașului și în zona muntelui Tâmpa. Câștigătorii semi-maratonului au fost: Oana-Alina Luchian (din Bârlad), la feminin și Viorel Pălici (Moieciu), la masculin.

– Duminică 20 mai a avut loc tot prima ediție a unei inedite competiții de alergare, desfășurată de data aceasta nu în natură, ci într-o mină de sare. Slănic Faas Run s-a desfășurat în salina de la Slănic Prahova și a avut trei probe: sprint pe distanța de 80 de metri, ștafetă (4 x 800 metri) și o alergare lungă, de circa 8 km. La competiție au participat circa 200 de persoane.

– Și o știre trăznită acum. Australianul Rob Ginnivan a alergat echivalentul distanței unui semi-maraton… într-un balon. Evident, a făcut asta pe o bandă de alergare, alimentată de un generator, dar într-un balon care a survolat orașul Canberra. Ginnivan și-a propus să strângă suma de 100 de mii de dolari alergând cam peste tot unde se poate: pe pământ, pe apă și în aer.

PS – Evident, Alerg.ro a fost activ și în acest week-end. După ce sâmbătă încercarea mea de varia alergarea s-a terminat dezastruos (a trebuit să abandonez la Velocompass, competiție de orientare pe bicicletă, și în plus am fost murat zdravăn de o ploaie care parcă nu se mai oprea), duminică onoarea a fost salvată de Mădălina Amza, care a avut o comportare meritorie la Slănic Faas Run. Dar nici ei nu i-a fost ușor, ploaia fiind înlocuită cu un frig „consistent”.

Comments

comments

Previous

Pe muzică, înainte!

Next

Sare, antren și voie bună

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also