Stiri pe fuga

Stiri pe fuga (II)

La 48 de ani a ratat a opta Olimpiada!

I se spune Regina de bronz a atletismului. Este alergatoarea de viteza (in probe de 100m si 200m) cu cea mai lunga cariera, participind la prima Olimpiada acum… 28 de ani.
Marti, la o reuniune atletica desfasurata la Maribor, in Slovenia, Merlene Ottey  a alergat proba de 100 de metri, insa a ratat pentru 28 de sutimi de secunda baremul olimpic si implicit participarea la a opta olimpiada din cariera, conform presei internationale. Ar fi fost un record!

Merlene Ottey, jamaicana prin nastere dar care acum are cetatenie slovena, este o adevarata legenda vie a atletismului. A fost prezenta la toate editiile Jocurilor Olimpice, de la Moscova incoace. La JO a cucerit opt medalii, mai multe decit orice femeie la atletism. Niciuna dintre medalii nu a fost insa de aur.

Merlene are totodata 14 medalii la campionatele mondiale, dintre care doar doua de aur. Ramine Regina neincoronata a atletismului.

Comments

comments

>
Previous post

Un iad mai mic, de... 10km!

Next post

"Start" la crosul Loteriei!

Alerg.ro

Alerg.ro

3 Comments

 1. mi
  iulie 23, 2008 at 3:49 pm

  regina asta ie tanti care acu vreo 8-9 ani a patit-o cu doppingu, nu? tanti careia si prima si a doua proba i-au iesit pozitive la steroizi.

  asa lume, asa regina.

 2. maricu13
  iulie 24, 2008 at 9:45 am

  Da, Merlene Ottey a avut probleme cu doppingul. A revenit insa si a continuat sa alerge. Pe mine m-a impresionat ca la virsta ei continua sa fie capabila de performante.
  Problema doppingului in spor, inclusiv in atletism, e intr-adevar un subiect amplu si delicat.

 3. mi
  iulie 25, 2008 at 9:46 am

  da, e un subiect delicat, mai ales pentru cele din generatiile apropiate reginei.

  cand a inceput ea sa alerge, regulile erau foarte laxe. pe langa steroizii atat de mult iubiti de atlete, erau indopate si cu testosteron.

  deci organismul ei a fost modificat. deci minunea nu e atat de naturala.

  va poate povesti despre asta paula ivan. dar sa nu uite sa se barbiereasca dimineata.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *