joi, februarie 22 2024

Rusoaica Lilia Şobukova, 32 ani, a cîştigat, duminică, maratonul de la Londra, una dintre cele mai importante curse de acest gen din lume. Ea este prima sportivă din Rusia ce s-a impus în această competiţie. Timpul realizat: 2h:21min:59s, cel mai bun rezultat personal. În urma ei s-au situat Inga Abitova (Rusia) şi Aselefech Mergia (Etiopia). Campioana olimpică Constantina Diţă Tomescu nu a putut însă ţine ritmul intens al cursei şi s-a clasat pe locul 50.

– Dintre persoanele publice care au ţinut să participe la maratonul londonez, menţionăm şi pe prinţesa Beatrice, care a devenit prima membră a casei regale britanice ce a terminat o cursă de maraton. Ea a făcut parte dintr-un grup de 33 de persoane ce au alergat legate cu o coardă (vrând astfel să stabilească un record la acest inedit capitol. De fapt, la Londra au fost alte 40 de tentative de recorduri privind cele mai stranii moduri de a alerga).

– Competiţia masculină a fost una extrem de puternică şi câştigată de unul dintre favoriţi: etiopianul Tsegay Kebede, cu timpul 2h:05min:19s. El a fost urmat în clasament de Emmanuel Mutai (Kenya) şi Jaouad Gharib (Maroc).

– Luni s-a desfăşurat primul eveniment din seria premergătoare maratonului internaţional Bucureşti. S-a reconfirmat data de desfăşurare (17 octombrie), există sponsori (sunt tot cei de anul trecut, în mare măsură), traseul rămîne neschimbat (vor fi introduse totuşi două „covoare” suplimentare pentru măsurarea timpilor intermediari), se speră pe un număr tot mai mare de participanţi (număr estimat: 5 mii de alergători). Este extrem de reconfortant să ştii că şi în România se poate organiza o competiţie la standarde internaţionale.

Comments

comments

Previous

Tricoul care elimină transpiraţia

Next

Moieciu 2010. Impecabil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also