miercuri, mai 29 2024

Alergări, cu de toate…

aleee

Să începem mai întâi cu două non-informații.

– Astfel, prima ediție a Medieval Run Sighișoara pe 2 mai, în orașul-cetate din centrul Transilvaniei, însă nu avem (pe moment) nicio informație despre numărul de participanți sau despre câștigătorii celor două probe (de cros și semimaraton). Informațiile de bază lipsesc de pe site-ul organizatorilor, care au preferat o formulă de validare și acces cu circuit închis.

– Următoarea non-informație este despre Jurnaliști Gone Running, un cros de 5 km care trebuia să se desfășoare în parcul Tineretului. Din cauza numărului redus de înscrieri, crosul s-a transformat într-o alergare de grup, ad-hoc.

Mai multe detalii despre restul concursurilor de alergare desfășurate la acest sfârșit de săptămână

– Circa 50 de alergători au luat startul la prima ediție a Runsilvania Night Race, un concurs de alergare montană pe timp de noapte, desfăşurat pe 3 mai în Munţii Trascău (Alba. Startul s-a dat din centrul localităţii Rîmetea. Traseul a inclus două probe: una lungă, pentru profesioniști (19,46km lungime) și una mai scurtă, de hobby (9,64km). Proba lungă a fost câștigată de Ioana Mica și respectiv Adrian Dohotaru. Mâine, pe Alerg.ro, veți citi o relatare de la acest concurs.

–  Tot un concurs aflat la debut, pe distanțe mai lungi de data aceasta. Circa 100 de alergători au participat la Maraton Măcin, primul concurs de alergare desfășurat în acești munți din Dobrogea. Concursul a avut probe de maraton-38 km; semimaraton-24 km și cros pentru copii. Cîștigători au fost Daniel Florea – 3h:33min:02sec și Floricica Neacșu – 4h:39min:07sec (la maraton), respectiv Raluca Michaela Băjanaru – 2h:54min:10sec și George Dobre & George Enescu – 2h:24min:10sec, la semimaraton. Rezultatele finale se găsesc pe site-ul competiției.

–  Prima ediție a unei probe de maraton și la Tg Mureș, unde peste 380 de alergători au înfruntat ploaia și vremea friguroasă. Ei au participat la proba de maraton, semimaraton și cros. Câștigătorii la maraton au fost Alexandru Acs – 2h:46min:48sec și Emilia Bonta – 4h:07min:14sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Wings for Life e un format de concurs, non-competitiv și cu caracter umanitar, care s-a desfășurat, pe 4 mai, concomitant în 35 de țări de pe cinci continente. În România, 659 de alergători au plecat din București în această cursă fără finiș. Alergătorii ieşeau din cursă dacă erau prinşi din urmă de o maşină, care accelera constant pe măsura trecerii timpului. Sportivii care au parcurs cele mai lungi distanțe au fost Eugen Șorop – 58,86 km (4h:03min) și respectiv Liliana Danci (39,03km în 2h:58min). Rezultatele complete aici. La nivel global, ”câștigător” a fost etiopianul Lemawork Ketema, care a parcurs 78,58 kilometri, într-o cursă desfășurată în Austria. În curând, o relatare de la această competiție.

Comments

comments

Previous

Transylvania 100k. Ultimele informații

Next

Raport de cursă: Wings For Life 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also