duminică, ianuarie 23 2022

Cam acestea sunt principalele lucruri inedite ale acestui week-end. Un week-end plin cu evenimente de alergare.

ionut

* Ionuț Zincă a reușit să obțină medalia de bronz în cadrul Campionatelor Mondiale de Alergare Montană desfășurate pe 3 august la Szklarska Poreba (regiune muntoasă de la granița Poloniei cu Cehia). Zincă a parcurs distanța de peste 40 km a probei (diferență de nivel pozitivă de 2150 metri) într-un timp de 3h:13min:39sec. Pe primul loc a sosit slovenul Mitja Kosovely în 3h:07min:35sec. Căldura mare și lipsa unor antrenamente intense au fost principalele obstacole pentru Ionuț Zincă. El a reînceput antrenamentele abia din 15 iunie, după o mai lungă perioadă de repaus cauzată de o accidentare. Zincă este cel mai titrat alergător montan din România, având în palmares – pe lângă numeroase curse internaționale – titlul de campion balcanic și o medalie de bronz la Campionatele Europene de Alergare Montană.

* Puțin peste patruzeci de ore i-au trebuit lui Adrian Ber pentru a termina un ultramaraton de 123 km, desfășurat pe crestele munților Făgăraș și Piatra Craiului. Alergarea a început la Turnu Roșu, sâmbătă (3 august) de dimineață, la ora 3:03 a.m., și s-a terminat duminică seara la Fântâna lui Botorog, la ieşirea din orasul Zărneşti.  Ber a alergat continuu, făcând pauze foarte scurte doar pentru alimentare, re-energizare şi un minim de odihnă. Distanța și timpul planificate inițial au fost depășite din cauza vremii, cu ceață și vânt puternic, a unor mici deviații de la traseu și confruntări cu mai mulți câini de stână în munții Făgăraș.

* Circa 495 de alergători au luat startul la cea de a treia ediție a Retezat Maraton. Competiția a avut trei probe: maraton – aproximativ 37 km, cu o diferență de nivel de cca 2800m (cei care au terminat proba au primit titlul neoficial de <<dinozauri>>), semimaraton – aproximativ 24km (pentru <<zimbri>>) și cros – aproximativ 14 km (pentru <<zmei >>). Concursul a fost câștigat de către timișoreanul Alin Tănase, care a realizat timpul de 5h:33min în proba de maraton.

* În altă parte a țării și în alți munți, dar tot interes mare… La a doua ediției a concursului Cindrel În Alergare au luat startul 66 de maratoniști (11 fete) și 149 de concurenți în proba de semimaraton. Câștigători în proba de maraton au fost Adrian Bostan (cu un timp de 3h:32min:11sec) și respectiv Daniela Marin (5h:02min:10sec). Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Alte concursuri de alergare:
* Direcția Omu – cursă de aproape 17 km, între Padina – Vârful Omu și retur. Rezultatele nu sunt încă afișate.

* Peste 600 de bucureșteni au fost prezenţi la miezul nopții (pe data de 3-4 august) la o cursă de noapte: ProSport Midnight Run, ce a avut o probă de 5.6km și respectiv 10km. Câştigătorii au fost Ioan Zaizan (5.6 km) – 17min:04sec şi Daniel Betej (10 km) – 32min:11sec.

Foto: biegajznami.pl

Comments

comments

Previous

Un entuziast

Next

Mo sau Bolt?

2 comments

  1. Timpii de la Midnight Run sunt normali tinand cont de faptul ca atat Ioan Zaizan cat si Daniel Betej sunt sportivi liegitimati, fac parte din lotul national de atletism. Anul acesta Zaizan are 3min:41sec pe 1500m, iar Betej a obtinut 8min:16sec pe 3000m.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also