joi, februarie 22 2024
Informații diverse: despre competițiile din țară, care au inclus curse de maraton montan, crosuri, triatlon. Dar și despre unele rezultate bune ”pe afară”. Să le luăm cronologic, de data aceasta.

Maratoane

Cindrel InAlergare. O competiție de tradiție de acum, ajunsă la a cincea ediție. E un soi de eveniment ardelenesc, desfășurat în zona Sibiului, care conține mai multe variante de traseu (semimaraton, maraton și cursa Familia ÎnAlergare), o atmosferă prietenoasă și ospitalieră, premii și surprize pentru participanți și susținătorii acestora, plus o echipă de organizare faină. Nu în ultimul rînd, participă mulți alergători buni. Au fost 81 de finișeri la maraton și 118 la semimaraton. Rezultatele arată cam așa. La maraton au cîștigat Viorel Pălici – 3h:29min:35sec și respectiv Adriana Dancu – 4h:43min:17sec. La semimaraton: Claudiu Calborean – 1h:28min:46sec și respectiv Ioana Aconstantinesei – 2h:09min:56sec. Rezultatele complete se găsesc aici.

Runsilvania Wild Race. Un concurs aflat tot la ediția a cincea, care se desfășoară în Masivul Vlădeasa din Munţii Apuseni. Trei probe competitive: maraton (circa 40km, +2249m diferență de nivel), semimaraton (21km, +1368m) și cros (circa 7km). Plus o cursă pentru copii. La maraton, unde au fost 47 de finișeri, cei mai rapizi au fost Ovidiu Neguș – 3h:28min:58sec și Syivjardo Livia – 5h:30min:53sec. La semimaraton – 85 finișerii, primii terminînd Miron Cornel – 2h:11min:41sec și respectiv Ilinca Tempeanu – 2h:31min:57sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Cros montan

On Top of the World Run Fest. O competiție de alergare montană, ajunsă la a doua ediție, ce are loc între Sinaia și Vf.Furnica (Cota 2000)! Traseul are o lungime de 12.5 km și o diferență de nivel de 1235 m. Au fost 33 de alergători, primii terminînd Dan Alexandru Hrișcu – 1h:15min și respectiv Nicoleta Ciortan – 1h:21min. Rezultatele finale se găsesc aici.

Alte curse din acest week-end: Ultramaraton Dava Corvina Dacica, pe distanța de 101,7km, (inițiat de către ultramaratonistul Aris Necula, a fost o cursă necompetitivă). La Mamaia a avut loc o nouă cursă din formatul extrem de popular al The Color Run, un cros tot necompetitiv pe distanța de circa 5 km, în care primează exploziile de culoare, veselia, muzica.

giir

Participări externe

A fost un week-end cu rezultate bune pentru alergătorii români care au participat la competiții din afara țării. Mai întîi trebuie spus că Giir di Mont SkyMarathon, o competiţie de alergare desfășurată la Premana (Lombardia), a fost cîștigată de către Ingrid Mutter – 3h:43min:20sec, ea fiind urmată de către Denisa Dragomir – 3h:44min:11sec, ambele românce concurînd pentru Team Valetudo. Și la băieți s-a obținut o clasare pe podium, prin Gyorgy Szabolcs – 3h:08min:46sec (și el a concurat pentru aceeași echipă). Au fost 478 de participanți. Rezultatele finale se găsesc aici. Traseul a fost lung de 32 km, cu o diferență de nivel de circa 2.400 metri. De menționat că în 2015, cursa feminină a fost cîștigată de către Denisa Dragomir iar Ionuț Zincă a venit pe locul 2 la masculin.

De menționat și rezultatul unui cuplu de alergători amatori, care sunt împreună nu doar pe traseul de alergare. Astfel, la Königsschlösser Romantik Marathon (Germania), Maria Magdalena Velișcu a terminat pe primul loc cursa cu un timp de 3h:07min (din 110 participante), în timp ce soțul ei, Ovidiu Velișcu a venit pe locul 3 la categoria de vîrstă (locul 36 la general din 336 participanți).

O savuroasă și informativă relatare a cursei Orobie Ultra Trail (140km, +9500m), făcută de către Istvan Szokolszki puteți citi pe profilul său de Facebook.

Triatlon

Și, în fine, informațiile de bază despre Pegas Triatlon Buftea, competiție contînd ca etapa a treia a Romanian Triathlon Series (triatlon de șosea, sub egida federației de specialitate). A fost a treia ediție, cu probe individuale și pe ștafete pe distanța olimpică și cea de sprint. Cîștigători pe distanța olimpică au fost Ciprian Bălănescu – 1h:40min:15sec și Antoanela Manac – 1h:45min:53sec. Rezultatele complete se găsesc aici.

Foto: Giir di Mont

Comments

comments

Previous

Bălăceală, bicicleală, bunătate…

Next

Concurs. Invitații la Oslea Night Ridge

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also