vineri, decembrie 9 2022

Un sfârșit de săptămînă ce stă sub semnul normalității de sezon: concursuri tot mai multe și participanți pe măsură

Eco

Maraton

7 mai. A șaptea ediție a EcoMarathon, desfășurată la Moieciu de Sus. 461 de finișeri (dintre care 85 de fete) în proba de maraton, unde cîștigători au fost Viorel Pălici – 3h:31min:43sec și respectiv Ingrid Mutter – 4h:23min:47sec.

În proba de cros, pe distanța de 14 km, participarea a fost mai numeroasă, cu 674 de finișeri, dintre care 300 de fete. Primii au terminat Ionuț Zincă – 59min:38sec și respectiv Denisa Dragomir – 1h:12min:42min.

Rezultatele complete se găsesc aici.

Detalii: a fost o ediție bine organizată. La debutul cursei, vremea a fost frumoasă, senină dar ulterior a început să plouă, ba chiar să ningă pentru scurt timp (ceea ce nu este deloc neobișnuit la EcoMarathon). Frigul și vremea rea a dus la mai multe abandonuri, cinci persoane acuzînd stare de hipotermie.

9 mai. Prima ediție a Maratonului Independenței, organizată în București. Distanțe variate (maraton, semimaraton, cros 10,5 și 4,5 km). Circa 60 de participanți. Rezultatele finale urmează să fie afișate pe site-ul oficial.

Semimaraton

7 mai. Prima ediție a Maratonului Inimii Buziaș. Competiția a inclus probe de trail running (23 km) și cros (10 km și 2 km). Circa 100 de participanți. Mai multe detalii aici.

Crosuri

7 mai. Ediția a XI-a a competiției „Gabriela Szabo RUNFEST”, la Bistrița.  Șase curse de alergare. La cursa Open de 8 km, primul a terminat Maxim Răileanu din Chișinău – 26min:33sec. La feminin, Mădălina Florea (Sighișoara) a ocupat locul I, finalizând cursa în 29min:42sec. Bogdan Motogna (Bistrița) a fost cel mai rapid alergător pe traseul de 4 km cu un timp de 12min:51sec, iar Cosmin Constantin Nisioiu (Câmpulung Moldovenesc) a parcurs traseul de 2 kilometri în 7min:4sec.

Tot în acest week-end s-au mai organizat Campionatul național de alergare pe șosea pentru veterani (la Pitești), Crosul Companiilor la Iași (alergare pe distanța de 5 km) și Crosul IOR 51 în București.

Foto: EcoMarathon / Laurentiupavel.com

Comments

comments

Previous

Andrei Nana. 24h de alergare

Next

Semimaraton. Restricții de trafic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also