vineri, septembrie 20 2024

”Piața” alergării din România se dezmorțește tot mai mult. Să vedem care ar fi noutățile acestor zile:

  • Maratonul Internațional Cluj își modifică data de desfășurare
  • Campioana olimpică la maraton, Constantina Diță, se implică în organizarea unei noi curse în România
  • Ce competiții sunt pînă la sfîrșitul lunii

Amînare
Runners Club, organizatorul Maratonului Internațional AROBS Cluj-Napoca (MIACN) a decis schimbarea datei de concurs pe 10 aprilie 2016, urmare a suprapunerii datei inițiale de start cu meciul de tenis România – Germania . MIACN era programat să înceapă pe 17 aprilie 2016 cu un start de pe stadionul de la Cluj Arena și ar fi presupus închiderea traficului pe arterele principale de acces în zonă. Confruntați cu situația de a alege între schimbarea datei maratonului sau schimbarea traseului și mutarea lui în afara orașului, organizatorii au ales prima variantă din dorința de a păstra calitatea competiției.
Până în prezent 1600 de concurenți s-au înscris la probele competiționale iar cei care nu vor reuși să participe la concurs pe 10 aprilie și solicită returul taxei își vor putea primi taxa de concurs înapoi mai puțin taxele reținute de intermediari – bănci și operatori de plăți online. Sunt acceptați înlocuitori ai concurenților deja înscriși, schimburile de locuri pot fi comunicate organizatorilor la office@runnersclub.ro.

Nou concurs
Dacă pe 17 aprilie nu se va mai alerga la Cluj, se poate face însă acest lucru la București. Bucharest International 10K este o cursă aflată la prima ediție, creată la inițiativa campioanei olimpice de maraton Constantina Diță. Concursul se va desfășura pe un traseu plat, în zona Arcului de Triumf. Startul va fi la 9:00 pe Bulevardul Mareșal Constantin Prezan. Pot participa alergători cu vârsta de peste 14 ani. Pe site-ul oficial www.bucharest10k.com se spune că premiile totale vor fi consistente, 12.000 de euro. Astfel, primii cinci atleți/atlete la general vor fi recompensați cu cîte 1.200, 1.000, 500, 300, 200 euro. În plus, primii trei atleți/atlete din România vor primi 500, 300, 200 euro, respectiv, iar locul I pentru cei de peste 40 de ani va fi recompensat cu 250 de euro. Organizatorii au prevăzut și un bonus pentru timpi foarte buni. Fetele care scot sub 32 de minute și băieții care aleargă mai repede de 28 de minute, primesc 500 de euro. Participarea la această cursă costă 25 de euro pentru adulți și 20 de euro pentru tinerii sub 18 ani.

Unde se poate alerga
20 februarie – Green Flow. Tradițional concurs de alergare în masivul Piatra Mare. Lungime traseu: 20 km. Taxă: 40 lei. Detalii aici.

20 februarie – Parîng Night Challenge. A treia ediție a unui concurs de alergare de noapte. Lungime traseu: 4.5km, diferență de nivel – 1000m. Detalii aici.

27 februarie – Maratonul Zăpezii Isostar. A V-a ediție a unuia dintre puținele maratoane clasice pe zăpadă din Europa. Se aleargă la Râșnov. Două trasee: 42km și respectiv 30km, plus ștafete pentru copii.  Detalii aici.

27 februarie – Fuga lui Dragobete, cros, prima ediție. Startul va fi la ora 11.00 din Târgușorul Brâncovenilor, Parcul Mogoșoaia. Traseul are o distanță de 7 kilometri, respectiv două ture de parc. Se poate alerga individual, pe echipe sau în ștafetă. Detalii pe www.alergam.com

 

Comments

comments

Previous

De mila alergătorului

Next

Fascinația Alpilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also