marți, decembrie 3 2024
Și anul acesta „Transylvania 100” deschide sezonul de ultramaraton montan din România propunând cinci curse de alergare montană

Traseele – pe distanțe de aproximativ 20km, 30km, 50km, 80km și 100km – pătrund adânc în sălbăticia Masivului Bucegi și parcurg toate tipurile de poteci (înguste, șerpuite și abrupte) prin pădurile seculare, pe povârnișuri de piatră sau cu iarbă, pe platourile alpine, traversând în drumul lor creste și vârfuri bătute de vânt și acoperite încă de zăpadă.

Datorită reliefului si a datei de desfășurare, cele cinci curse sunt considerate unele dintre cele mai dure din România și îi forțează pe concurenți să-și folosească la maxim toate aptitudinile și capacitățile în regim de semi-autonomie, în condiții de vreme și de teren dificile – frig, vânt, ploaie, zăpadă, întuneric.

Din aceste motive, alergătorii trebuie să se asigure că sunt foarte bine antrenați și că au asupra lor tot echipamentul necesar pentru a încheia cu bine această aventură.

Atrăgătoare și solicitantă, tehnică și sălbatică sunt câteva dintre adjectivele care pot descrie fiecare dintre cele cinci curse ale concursului „Transylvania 100”, care prin atmosfera prietenoasă, dominată de decorul alpin al peisajelor unice ale Masivului Bucegi, oferă concurenților o aventură memorabilă.

Aventura constă în evadarea din rutina zilnică și începe pentru fiecare concurent din momentul înscrierii pe listele de concurs, cu câteva luni sau săptămâni în avans, acceptând astfel „darul zilei” , necunoscut și oferit de mama natură doar la momentul startului. Pentru majoritatea participanților, aventura este completată de călătoria în sine spre locul de start precum și de descoperirea unei țări noi sau locuri noi.

Toate acestea sunt câteva dintre ingredientele unei aventuri autentice, de pomenit nepoților, pe care organizatorii o propun tuturor celor care-și doresc să îmbine bucuria de a călători cu satisfacția practicării sportului preferat și de a-și testa limitele fizice și psihice.

Pentru a fi mai atrăgătoare și pentru a spori siguranța alergătorilor, traseele au suferit câteva modificări față de anii trecuți, astfel procentul de asfalt sau drum forestier ajungând la minimul posibil, iar distanțele au fost scurtate cu 4-5 km la cursele lungi, având acum 102 km și 81 km.

În contextul siguranței alergătorilor, organizatorii, pe baza datelor din edițiile precedente, au ajustat timpii limită la unele puncte de control și vor menține în continuare condițiile de experiență competițională și a echipamentului obligatoriu, astfel încât aventura să aibă un „happy end” pentru toți, atât pentru concurenți, cât și pentru voluntari și organizatori.

În încheiere, tuturor celor interesați li se recomandă să citească cu atenție toate informațiile și să studieze toate detaliile traseelor puse la dispoziție de organizatori pe site-ul oficial al concursului www.transylvania100k.com

 

Comments

comments

Previous

Record mondial. A treia oară cu noroc

Next

Inițiativă. Alergările Semimaraton Brașov Intersport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also