sâmbătă, iulie 24 2021

Pe 17 mai, amatorii de ultramaraton pot alerga două curse (de 100 km și respectiv 50 km) în cadrul unei noi competiții de anduranță. Cei curajoși și bine pregătiți pot câștiga o înscriere gratuită. Detalii în continuare.

transy
Asociația ”Transilvania 100”  anunță două curse de ultramaraton care vin în întâmpinarea apetitului crescând al alergătorilor din țară și străinătate pentru acest gen de competiții.

Evenimentul, promovat sub numele generic “Transylvania 100k ”, invită pe toți cei care doresc să-și încerce limitele în decorul masivului Bucegi să se alinieze la linia de start, în curtea Castelului Bran, pe 17 mai 2014,ora 6:00 la una din cele două curse, de 100 km și respectiv 50 km.

Înscrierile se pot face pe site-ul www.transylvania100k.com.

În speranța că și alergătorii din România vor prinde gustul acestui gen de competiții și că vor îmbina plăcerea de a se afla în natură cu sportul preferat, organizatorii au ales un traseu superb prin frumusețe și incitant prin dificultatea tehnică. În plus, proba de 100 km presupune o nouă provocare: alergarea pe timpul nopții.

Traseele alese oferă posibilitatea alergătorilor de a întâlni pe parcursul concursului toate tipurile de poteci, de la cele care urcă șerpuit prin păduri sau prin abrupturi cu piatră până la potecile de pe creste sau cu iarbă, de pe platoul alpin. Totodată, concurenții vor atinge puncte importante din masivul Bucegi, în ordinea parcurgerii acestea fiind: Culmea Țigănești, cabana Mălăiești, vârful Omu, Peștera, Babele, Valea Cerbului, Bușteni, Piatra Arsă, lacul Bolboci, șeile Strunga și Strungulița, Moieciu de Sus, Valea Gaura și altele.

Pentru a mări interesul competitorilor, toți cei care vor termina cursele în timpul limită vor fi recompensați, pe lângă obișnuitele suveniruri de cursă, și cu puncte de calificare la toate cursele din seria Ultra-Trail du Mont-Blanc, astfel: 3 puncte pentru cursa de 100 km și 1 punct pentru cea de 50 km.

“Transylvania 100k”, aflat la prima ediție, vrea să devină un eveniment de prestigiu pe plan intern și internațional. O provocare în plus pentru alergătorii români este participarea masivă a alergătorilor străini!

Organizatorii invită, de asemenea, pe toți cei ce vor să dea o mână de ajutor la buna desfășurare a  competiției  – ca voluntari, parteneri sau sponsori – să  îi contacteze la adresele aflate pe site-ul oficial: www.transylvania100k.com

CONCURS

Pentru a câștiga o înscriere gratuită la concursul Transylvania 100k, la una din cele două probe, la alegere, vă invităm să răspundeți, până pe data de 17 aprilie, inclusiv, la întrebarea:

–    În kitul de participare la concurs este obligatorie prezența busolei?

Răspunsul se va înscrie ca un comment la acest text (menționând obligatoriu un nume și o adresă de email validă) asta, desigur, după ce ați consultat cu atenție site-ul concursului. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți, pe data de 17 aprilie.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt. La munte, cu obstacole și pe șosea

Next

”Selfie” în alergare. Cernica Trail Running

9 comments

  1. Ma numesc Mincinoiu Bogdan si raspunsul la intrebarea dumneavoastra este: DA, este obligatorie prezenta busolei in kitul de concurs.

    Multumesc frumos.

  2. Da, este obligatoarie asa cum este trecut in Regulament .
    Este un mijloc foarte bun de orientare in natura, folosit mai ales la munte, in drumetii.

    PS
    Raspunsul a fost trimis de Dinu Andrei, pe adresa de corespondenta a site-ului Alerg.ro, si va fi luat in considerare la tragerea la sorti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also