luni, iunie 24 2024

După locul nașterii, ar fi ploieștean dar acum e un român care trăiește mai mult prin Spania. Nu e atlet în sensul clasic, deși aleargă foarte bine. De fapt, e un soi de atlet reprofilat deoarece participă atît la concursuri de alergare montană cît și la cele de orientare sportivă.

Din 2007 face sport de performanță, însă anul acesta a fost de departe cel mai bun al său:
– locul 5 la Mondialele de Orientare Sportivă
– locul 7 la Mondialele de Alergare Montană
– cîștigător al circuitului internațional de alergare montană MnRIC, cu 5 probe din 7 cîștigate.

În concursurile de orientare sportivă aleargă de la probe de 3 km (în parcuri și orașe), care sunt foarte rapide, pînă la concursuri montane de zeci de km, cu peste 2500 metri diferență de nivel pozitivă.

“Am zile în care alerg aproape 40 de km și zile cînd fac 7-8 km. Prefer să alerg pe teren variat, iar dacă este munte este și mai bine. Un procentaj de 90 la sută din antrenamentele mele sunt pe teren variat. Alergarea montana nu înseamnă numai urcare, cursele care au și coborîre în profil se cîștigă de obicei pe coborîre”.

Mai spune că de la părinți, de la familie a învățat să fie corect în viață și să muncească pentru a obține ceea ce își dorește. Principala lui calitate ar fi perseverența.

Are 28 de ani, 176 cm înălțime și 58 de kg.

El este Ionuț Zincă.

Dacă doriți să îl susțineți pe Ionuț să obțină titlul de Orieentering Achievement of 2011 puteți vota aici. În plus, puteți obține la rîndul vostru un premiu.

Un interviu mai amplu cu orientaristul și alergătorul montan Ionuț Zincă veți putea citi într-unul din numerele următoare ale revistei Alerg.

Comments

comments

Previous

Monahie și maraton?!

Next

Cu muzică sau fără? Un concurs cu premii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also