sâmbătă, iunie 15 2024

După o perioadă de incertitudine, unul dintre cele mai mari ultramaratoane montane din lume a anunțat anularea ediției din acest an. Cauza, desigur, este criza generată de pandemia Covid-19

Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB) era programat să se desfășoare între 24-20 august la Chamonix (Franța) și, după ce mai bine de o lună, organizatorii au încercat să găsească fel de fel de soluții pentru desfășurarea concursului, astăzi (20 mai) au anunțat anularea ediției 2020.

„Anularea este decizia cea mai responsabilă pentru protejarea sănătăţii şi siguranţei tuturor participanţilor”, au anunțat organizatorii pe contul oficial de twitter, reamintind că au examinat cu atenţie toate alternativele în acord cu recomandările guvernamentale şi au avut o consultare cu competitorii, colectivităţile locale şi partenerii .

UTMB are în program șapte curse – cea mai lungă are 171 km, în jurul masivului Mont Blanc, traversînd trei ţări (Franţa, Italia, Elveţia) – iar la eveniment erau înscriși circa 10.000 de participanți (printre care și 65 de alergători români). Reamintim că acum doi ani, Robert Hajnal a realizat o performanță excelentă, clasîndu-se pe locul 2 în cursa-regină.

Organizatorii au anunțat că cei înscriși vor primi 55% din taxa de participare plătită (avînd însă și opțiunea de a dona suma) și că vor avea un loc rezervat la una din edițiile din următorii trei ani.

UTMB ar fi trebuit anul acesta să bifeze a XVIII-a ediție și dacă în anii anteriori, din cauza vremii, traseul curselor a mai fost modificat sau scurtat, acum este pentru prima dată cînd evenimentul se anulează.

Comments

comments

Previous

Nou record mondial la 100 mile pe bandă

Next

Ciprian Bălănescu: Alerg cu inima și din inimă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also