miercuri, decembrie 6 2023

Campionatele mondiale vor avea loc în noiembrie, în Thailanda, iar FRA intenționează să trimită acolo cel puțin doi alergători

Federația Română de Atletism (FRA) a anunțat criteriile de constituire a lotului național care să participe la Campionatul mondial de alergare montană, proba de ultramaraton de 80 km, care va avea loc la Chiang Mai, Thailanda, între 11-14 noiembrie 2021. (detalii aici)

Din viitoarea echipă vor face parte automat campionii naționali (o atletă și un atlet) ce vor fi desemnați în cadrul Campionatului național de alergare montană de ultramaraton (proba de 80 km), care va fi organizat pe 10 iulie, la Șuncuiuș, în cadrul Primavera Trail Race.

Lor li se pot adăuga sportivii care, în perioada ianuarie 2019 – 15 august 2021, au alergat la o competiție oficială de ultramaraton montan, recunoscută de ITRA și/sau IAU, care să fi avut o distanță și un profil asemănător traseului din Thailanda (distanță – 80km, diferență de nivel cumulată: 4800m, ITRA factor: 115-154).

Sportivii care îndeplinesc acest criteriu pot să își depună candidatura la FRA, (mesaj la ultraatletism@fra.ro, pînă miercuri 18 august), urmînd ca federația să anunțe lotul final o săptămîna mai tîrziu. ”În procesul de analiză și decizie, se va ține cont de forma fizică actuală a atletului, să nu fie accidentat și de potențialul de a obține o medalie/a se clasa pe un loc în primii 6”, spune FRA, care adaugă că totuși prioritate vor avea rezultatele la Naționalele de ultramaraton montan.

Numărul de locuri finanțate de către FRA (care este oricum de maximum 12) va fi determinat de nivelul performanței sportive și de bugetul FRA aprobat pentru anul 2021.

Federația Română de Atletism a anunțat și criteriile pentru constituirea unui lot național care să participe la Campionatul mondial de 50km alergare pe șosea, ce va avea loc pe 31 octombrie la Taipei (Taiwan). Detalii aici.

Comments

comments

Previous

O echipă cum nu a mai fost alta

Next

Cine va fi noul șef al atletismului românesc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also